17 Jun 2013

takdirnya bertamu.

Kau taburkan kedukaan untuk aku kembali.
Kau taburkan tangisan untuk aku kembali.
Kau taburkan ujian untuk aku kembali.
Kau taburkan kesengsaraan untuk aku kembali.

Andai kesedihan ini, membuatkanku makin dekat denganMU
Aku redha. .
Andai tangisan ini berharga di sisi MU
Aku redha. .
Andai penderitaan ini terselit hikmahMU
Aku redha. .

Jadikanlah diri ini tabah, sabar dengan hadinya ujian ini.
Jadikanlah diri ini sentiasa senyum menerima ujianMU..
Jadikanlah diri ini kuat menghadapinya.
jadikanlah diri ini tumbuh dan menyeri.
jadikanlah pepatah ini.. berbuah dengan seri manisnya bunga-bunga
jadikanlah bunga-bunga ini mekar kuntumannya..
Jangan ia busuk,, jangan ia patah membengkok,,
jangan Ya Allah..

berat ujianMU ya Rabbi..
berat sungguh..

doakan hambaMU yang sangat dhaif dan lemah :'(

8 Jun 2013

Setahun sudah ^^


Hai guys, kali nie, Wardah nak cte pasal sesuatu! alaa, semua cerita pasal sesuatu kan? ahahaha. Wardah nak cerita pasal persahabatan yang sudah setahun umurnya.. ahaha. itulah dia. persahabatan yang terjalin masa cuti macam niela.. tahun lepas, ade KAGUM. yep, KAGUM. ahaha. cari sendiri, KAGUM tue ape. tahun lepas waktu cuti macam nie la, Wardah ada sertai Karnival nie. tapi Wardah bukan join yang atlet2 ke,, nyanyi2 ke.. *ahaha, konferm kalah kalau masuk* Wardah hanya masuk bahagian persatuan. Masa ni Wardah PPIM :D

KAGUM kali yang lepas berlaku kat IPG PERLIS, siyeslay Wardah nak kata, IPG nie sangat besar.. sangat besar kalau nak bandingkan dengan IPG kami yang kecil tue.. ^^ KAGUM nie adalah selama seminggu je.. dalam masa seminggu nie lah persahabatan kami pun bermula.. ^^

tyme nie,, pergi dengan Rakan Sekelas, Ummu Syakirah. Kami volunteer diri sebab tak da sape yang nak pergi wakil untuk Puteri Islam.. jadi kami pun pergi. *sebenarnye,, Wardah pergi sebab Cik Demok pergi and, sebab dia nie memang atlet. dia masuk 100meter dan 4x100, hee* 

ye laa, sambil jalan2 boleh lepak sekali ngan dye. lagipun jarang kiteorang nak having trip together kecuali kalau ade ikut family dye jenjalan sekali. hehe. ^^

alamak! tersalah cte. nie frendship lain nie. ahaks~ 

okeyh2. sambung cita noh. okeyh. disebabkan kami dipisahkan bila tibe kat sana.. :( sangat sedih tyme nak pisah tue. 

okeyh. biaselah kalau dah persatuan2 nie, mesti kene duduk dalam khemah. wahh. *hepi* poyonyeeelah hepi.. kene gigit nyamuk, kene gigit kerengga, ahaha. kerengga bukan setakat 1 2 je taw,, berduyun-duyun. haih.

Walaupun gitu, ade banyak yang manisnya dalam duk3 dalam perkhemahan nie. kene pandai sesuaikan diri taw. ^^ hehe. yang Wardah ingat,, Wardah suka kacau seorang kakak nie.. namanya kat sana, Wardah panggil dia K.Ina. ade sorunk tue,, namanya sampai skang Wardah duk pk2. *sebab Wardah suka kacau dye dengan panggilan Cik Siti Wan Kembang :D rupanya sampai habis camping bila add dia, dalam FB baru tahu nama dia Siti Fatimah.. ahaha. gelak sakan. *ape lah Wardah nie kan?jangan marah taw cik Siti :P* 

Cik Siti ini adalah empunya blog Eimma's Land ^^

dan paling best dapat khemahmate yang hepii jee.. hehehe. kiteorang salu gelak sakan.. macam-macam sebab kiteorang gelak.. kadang2 orang pelik tengok kiteorang asyik gelak je.

 
 masa nie.. hari terakhir untuk bersama..lepak kat tasik kat IPG PERLIS..  ^^ 


kiteorang satu khemah asyik gelakkk sokmooo ^^


 ntah apa gaya yang Wardah nak buat pun Wardah tak taw..

 masa nie semua pulun wat laporan dalam buku, siapkan task untuk dapatkan Lencana KAGUM PERINGKAT KEBANGSAAN NI.. :D nielah kak inaaa.. :D

selalu gelak jer kalau duk ngan dia nie.. :D *i miss her alot*


yang nie lah khemate Wardahh.. seyesly rindu nak gelak sakan ^^


peace aje.. yang penting muka kami semua gelap huhu~ ^^


okeylahh.. setakat ini sahaja.. tentang persahabatan kami..
moga2 masa konvo nanti dapat jumpa lagi hehe ^^

tenx for everything!!!  ^^

pendapat pasal KAGUM nie? bestlah jugak.. walaupun masa tue kene berjauhan dengan CIkdEmok, dapat wish pun masa dye betul2 nak lari.. malu, sebab tyme tue Wardah panggil nama dia betul2 kat pintu keluar masuk tue, semua atlet yang nak lari tu semua pandangWardah masa bila panggil nama dia. haha. yelaa, tyme tue dia dah nak lari dah. mana tak semua atlet yang nak lari tue pandang Wardah.. ahaha. hehe..Wardah pandang tempat lain bile semua atlet pandang, dan bila semua atlet tak pandang lagi,, baru Wardah pandang dia.. and wish gudluck. hehe. :P 

 banyak kenangan manis Wardah dengan kawan2 baru.. dan dengan Cik Demok pun.. hehe. ^^ 
rindu-rindu sebab tak dapat jumpe.. *sila muntah*

hehe, okeylah.. :D

and, setahun sudah juga,, kenangan pahit itu berlalu.. semoga semuanya akan baik2 belaka pada masa akan datang ^^

harap dapat jumpa korunk lagi.. ^^^
bai2 :D

7 Jun 2013

Daftar Aje DAH ada $2.00 ?? MAsyukkk~


jom buat duit dengan sertai assign jobs. rugi kalau guys tak daftar. mudah gilar job diaaa!! job dia hanya perlu buat apa yang dia suruh buat.. just share, like, printscreen and SIAP! senang giler. keje tak banyak. hari ini Wardah dah setel 4 kerja. . tue je 4 kerja dia. dah dapat dah earn money. bukan sikit taw dapat? banyaakkkkk sangat!! $ 2.00  dia dah siap bagi dahh.  sekarang Wardah dah dapat $3.35 . alhamdulillah. jom lahhh.. MUDAH GILER Wardah cakap.

yang nie lagi masyukkkkk~ okeyh, kalau nak join. boleh klik ASSIGNJOBS<--------------------- nie.. yup, nie bukan tipu tipu.. nie betol2.. 
Wardah baru je buat. BEST + MASYUKKK :D


dapat duit dengan mudah. pilihan di tangan anda. :D

masuk2 sudah ada $2.00. jom tambah money anda dengan kerja mudah ! ~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...