17 Aug 2013

jom berdoa untuk Mesir..

kat sini aku sertakan beberapa video tentang Mesir..
aku tahu.
memang kita akan buntu tak taw nak buat ape..
yang hanya kita mampu..
mendoakannya..
mendoakan mereka..

QUNUT NAZILAH.
jom amalkan..

selain itu..
marilah jadi manusia hamba
hamba pada pencipta
kita hidup bukannya lama
jum ambil tahu isu semasa..
jum ambli tahu akhlak diri kita
ambil tahu tak tentang Islam dalam diri kita?
ambil tahu tak tentang Islam sekeliling kita?

ANDA WAJIB BACA.. link nie MESIR kalau tak tahu. klik untuk baca tentang Mesir..

inilah yang berlaku pada MESIR



"Dan janganlh kamu mengatakn (bahawa) sesiapa yang terbunuh dalam perjuangan membela Agama Allah itu: orang-orang mati; bahkn mereka itu orang-orang yang hidup (dengan keadaan hidup yang istimewa), tetapi kamu tidak dapat menyedarinya".
(QS Al-Baqarah : 154)

9 Aug 2013

Happy E'dulfitri !!!

Assalamualaikum semua. meh sini. ade entry bergambar. nah!!!

amek gambar di rumah sedara kat Pulau Gadong.. hik3


Keluarga Mak Long. ^^ cukup semua ahlinya :D


nie keluarga Mak Ngah,, ade sorang yang tak ada dalam gambar, anak perempuannya,, beraya bersama suaminya di Pekan, Pahang. 
^^

nie keluarga Mak Lang, kembar mak Wardah ^^ semua ada,, yang baju putih tue anak busu ^^


this is my Family.. semua ada,, ^^

 yang nie keluarga Pak Uda, tak semua ada,, yang sulung *lelaki* ade kat Kelantan,, beraya dengan isteri ^^

 keluarga cik ina ^^, semua ada :D

keluarga Busu ^^ comel-comel je anak-anak dia.. hehe :D

hehe, setakat ini sahaja, entry hari raya pertama ini..

kat sini, nak ucapkan selamat hari raya AIDILFITRI..
MAAF ZAHIR DAN BATIN 

Minta Maaf kalau ade salah silap dari hujung kaki, hingga hujung rambut..
semoga ikatan bersama kita akan lebih kukuh dan indah ^^
SALAM LEBARAN ^^

6 Aug 2013

hati bermadah

kadangkala, tak semena,
air mata mengalir..
lubuk hati yang membeku dengan kisah silam,
masih merobek pendarahan..
parut jua menjadi lembam,,
dek pendarahan yang terungkit..

mengapa masih kau ingati kisah silam?
apakah payah mendamaikan hati dengan kegembiraan?
terasa sepi sunyi dunia..
tatkala pahitnya ubat untuk ku selami,,
untuk menguatkan hati..
dan yakin diri
maju ke masa depan..

duhai hati,,
ingatilah kenangan-kenangan manis,,
kegembiraan.. kasih sayang..
malah bersyukurlahh
kerana dengan rasa syukur..
menjadikan kita bahagia..

jadikan pendampingmu Al-Quran,,
hiburkanlah hatimu dengan merdu dan kelunakan suaramu..
mengalunkan ayat-ayat kasih yang dikirim oleh DIA..
jadikanlah sepertiga malam sebagai dating harianmu..
alunan Al-Quran menjadi halwa penyejuk telingamu..

andai diri ini mampu,,
telah lama ku lakukann..
tapi ternyata payahh..
nafsu membelengguu..
jiwa memberontak...

Allah, permudahkanlah langkah ini..
meniti titian kasihMU..

Benih Ramadhan..

hai peepss. tengah buat ape tue?? whatever ure doing, semoga kita buat perkara yang baik-baik aje.. insya allahh. belum pasang langsir lagi kat bilik nie, rumah nie dah macam serba serbi baru bile makeup rumah nie bertukar kaler.. hihi. warna lychee lembut tue dengan warna cokelat nescafe tue.. warna air nescafe, bukan bijirinnyee keyh. hihi. 

kejap lagi, lepas zohor nak pergi bawa kereta p tukar minyak hitam.. and sekarang rehat seketika bersama diary tersayang. hehe. lagi beberapa hari je nak melangkah ke alam Syawal. sedih rasanya Ramadhan ini yang akan pergi.. sobs sobs sobs..:(

jadi, bagaimana Ramadhan kamu semua?? benih yang disemai awal bulan Ramadhan hari tu,, membuah tak hingga ke akhir bulan Ramadhan nie? kalau belum.. dan tak terasa pun perubahan,, kita patut muhasabah diri kita semula..yeayh, i know, im not a good one.. but, tak salah kalau kita mencuba, Alhamdulillah, i love dis year of my Ramadhan.. and what is the reason? only HE knows what i am doing,, and what the HIJR that i am doing..semoga Allah memudahkan perubahan ini, dan kekuatan yang dirasakan ini, berterusann.. bukan hanya pada bulan Ramadhan aje.. insya allah.. 

SEMOGA BERKEKALANN DAN MAINTAIN.. AMINN ;)

dan guys, Wardah nak tanya, krim muka and toner produk mana yang sesuai dengan kulit muka Wardah eh? kulit muka Wardah dulu jenis berminyak dan berjerawat.. and sekarang,, kulit muka kusam dan kering,, maybe sebab tak pakai toner, krim atau pelembab kowt.. *sebab Wardah tengah rawat muka agar jerawat nie surut.. Wardah try tak makan suplement/vitamin C selama beberapa bulan..and rawat kulit muka Wardah dengan beberapa pencuci muka.. jerawat surut dengan pencuci muka Clean and Clear Acne Cleansing dan selepas basuh muka pakai ubat sapu jerawat T3 Mycin. selepas basuh muka tue pastikan muka kering dengan lap dengan tuala bersih..

cuma sekarang lah, mau cari krim muka, toner dan pelembap yang sesuai.. yang mana kamu boleh syorkan ye?huu~
 



Video Khas Selamat HAri RAya ;)




HAi SemUa..!! SELAMAT meNyAmbUt HarI RaYa AidILfiTri Yang BakAL menjELma Tak Lama LagI.. hihihi.:D SemoGa RaYa ini MemBaWa beriBu erTi padA kiTa SemUa !
:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...