9 Dec 2013

that day is today!

Alhamdulillah,

aku dah 22 tahun.

semoga umur yang masih panjang ni, 

aku akan menjadi seorang yang matang dan semakin berdikari..

dan sentiasa mencari redha Allah sebagai matlamat hidupku..

early disember is really permulaan yang sad, tapi ada juga gembiranya.

i lost my 3 cats.

kelabu, oren dan tompok.

semuanya gara-gara demam. 40 darjah celcius.

mula2 kelabu, tompok dan kemudian oren.

sadis sungguh, aku hanya mampu melihat pemergian oren sahaja,

memandangkan, kelabu dan tompok pergi masa aku tengah kerja.

kelabu yang paling aku syg. sedih T.T

and dat 6hb is fate,

all i can do is, doa and be strong. be tough, and be positif.

All have hikmah.

Allah sayang aku, sebab tue DIA hadirkan ujian ujian ni.

ouh. jauh tersasar.

dat day is my birthday.

yes, today! hehe.

nak cte pasal semalam gak boleh? hee

semalam, alhamdulillah, aku tak over atau short.

ape itu over atau short?

isilah ni salu digunakan untuk seorang cashier.

short means, duit kite terbagi cust lebih.

kalau over means kiter teramek duit cust lebih masa dia byr tue.

dua2 istilah ni, bila berlaku, dia akan tolak ngan duit gaji kita tue.

alhamdulillah aku balance, ;)

walaupun semalam aku asyek kene marah je ngan chip cashier.

salah aku gak, sebab aku lembap sgt. 

and aku clumsy. 

mungkin aku xbape fokus dua tiga hari ni, 

atas sebab sebab yang tak boleh elak.

ntahla, harap aku lebih fokus dan lebih bersemangat. lepas ni.

esok lah. hehe.

FOKUS TAW WARDAH!

hehe. and, bagi aku, special gift from Allah ialah

ini ----> syafiq *sebelah aku* dan mini*sebelah pyqa*

pyqa banje aiskrim ni, sempena bufday aku.

thanks adeq. hehehe.

umur meke bawah aku..

alhamdulillah, aku harap sangat frendship nie berkekalan.. hihi

insya allah.

disember gift.

huhu. k lah,

memandangkan aku cuti ari ni.

ehem, dia pun dah wish taw, ase nak printscreen jugak je.. haha. tapi malu maluuu :3

lalalalala. t la kalau aku rajen aku printscreen.

laalalala. hiiii. tata.











everything change

tarikh 6hb mengubah segalanya.

hope my life will be better after dis date.

insya allah. 


2 Dec 2013

42.6kg

kenapa tajuk aku?

ntahla, nak membebel pasal diri sendiri kowt. hihi.

dulu aku nak kata aku gemok, xla jugak.

aku dulu 50kg la yang paling berat dulu-dulu.

masa aku form 4 ngan form 5.

munngkin sebab duk asrama, jadi makanan nie adaaaaa jee.

duk asrama kan makan cukup, 5 kali sehari tu..pergh!

tue yang berisi, pakai baju kurung pun sendat. 

walaupun sebenarnye baju kurung tue saiz m ke l. tak ingat.

tapi mmg bju tue agak besarla.

after a few years,cam aritu, pergi kenduri kawen member sekolah men,

jadi jumpala budak2 sek men. dan ramai yang tertanye-tye

kenapa aku kurus?

nisa, nape ko dah lain?

ko dah kurus sgt skang, kenapa? ko ade sakit ke?

nisa, ko kene makan banyak2 sikit, biar badan berisi sket..

dan macam-mcam lagila..

even sampai mak lang aku pun ade kata,

apesal awak kurus sangat ni?
 
reasonnya? aku pun xtaw la

byk perkara kowt yang terjadi..

kesibukan stdi, masalah famili, stress,

dan mungkin jadi kurus ni, sebab aku 

stress kot. tu je perkataannya.

stres and byk pikir tentang masalah. mungkin sebab tue aku kurus.

yelaaa, guys, sepatotnyaa.. dan sebenarnya....

 masaalah tue tak perlu berfikir sgt2,

cukuplah kita cari jalan penyelesaian, usaha selesaikan, dan bertawakal dan berdoa

tapi mungkin aku terlalu fikirkan, sampai aku jadi jadi cam sekarang..

know what? 42.6kg..

penyelesaian uh aku dpt..
 
masa baca satu artikel.. tentang masalah. 

dan aku dapat juga dripada cik demok. 

dia yang salu tenangkan aku dikala aku kebntuan..

dan banyak juga perkara tentang kehidupan yg aku belajar dengan dia..

tentang ayah, emak, adik beradik, kasih sayang..

dan dialah yang byk bantu aku kalau aku salu teringatkan ayah aku..

masa penceraian..

dan lain lain..

aku, ade yg kata angka 22 tue, tak sesuai ngan aku,

kan aku keje kat econsave tue kan..

ade waktu aku kene jaga customer service,

ade sorang mak cik ni kata kat aku,

"dah tak ada orang besar lagi nak kerja sini?"

haha, nampakla aku nie kecik2 je orangnye... hahai

dan ramai bebudak kat situ angap aku nie belasan agy..

haha boleh tak aku nak perasan muda??

huhu. ramai ingat aku nie budak belasan tahun.

mungkin jugak sebab aku nie bersifat keloadingan yang sangat tinggi

ye la, buat keje lembap sikit..

mana taknye, bgtaw tak details, so aku blur la..

ingat aku pandai ketchup macam korang2 yang dah lama?

korang dah lama, toksah berlagak sangat,

semua kemahiran tue datang Allah yang bagi.

kadang-kadang aku lost bila korang duk sindir2

ya Allah, sabarkan hati ini..

tabahkan ahti, kuatkan diri,,

aku kan kuat, ye dak?

*walaupun menanges dah berbaldi-baldi, air mata deras dah berduyun-dyun kuar*

haha. tak apa, aku pernah baca, nangis itu fitrah, 

nangis melegakan, menguatkan, menabahkan.

insya allah, semoga aku nangis tue mendapat redha Allah,

aku nk try sebaik mungkin.

CHAYOKKKKK DEAR NISA! :)

k lah, aku dah melalut tentang kenapa aku kurus,,

dan aku harap aku dapatlah nak gemukkan diri masa cuti nie.

TARGET 5 KG..

harap hajat aku termakbul,

insya allah.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...