26 Aug 2014

PenganTin BaRu!!

Pada last 16 August 2014, pada pukul 9 pagi.. (in average) sahabat rapat saya, Noor ANisa NAbila Noor Azman, sudah menjadi isteri orang. Isteri kepada Muhamad Hafiz bin Baharun. Tahniah dear frenz. Awak memang gojes sangat sangat!

and one day before, saya dah sampai ke umah my fren nie. saje je teman pengantin awal sehari. sebenarnya, saya pengapit untuk pengantin nie. huii. debar betol saya cakap.. tak pernah pernah jadi pengapit.. haha. first time taw! haha. atceli, nie perjanjian masa sekolah sekolah dulu. janji untuk jadi pengapit bff ni masa dia kawen. haha. kenyataan jadi realliti.

lagi pulak, esok tu dia akan bernikah pada pukul 9 pagi di surau taman dia tu. elok jugalah saya datang awal. malam tue, lepaking lepaking. sepatutnya bizi tolong tolong. hihi. di sebabkan dewan jauh nun di ayer keroh, pengantin ambil keputusan duduk kat rumah, memandangkan akan ade sedara mara dia yang akan datang rumah. means akan ada tetamu yang akan datang rumah dia. hihi. jadi malam uh, malam berinai. tumpang sekaki je. dah lepas pengantin pakai, saya pakai 5 jari je. hihi. 

and tetibe malas nak setori panjang. hihi. malam uh kami tidor pukul 2 pagi kowt. haha. ape daaa pengantin pun tdow lambat. nais. hihi. esok, dalam kul 6 lebih aku bangun. siap2 make up2 sikit. hihi. pagi2 aku pun xlawooo sangat. gambar nabila nikah ade dalam handphone. xsempat transfer. yang ade je la aku upload sini ya..
ni majlis nikah dia.. pepagi.. :) dah selamat dah masa nie.. hihi.. ingat lagi, menggigil dorunk nak sarung cincin.. hihi.. lawak je pengantin nie.. hihi, dan hafiz pun dengan sekali lafaz je lancar cakap :)
then, lepas dorunk abes nikah, makan2 sket, then, g dewan dengan saya tumpang kereta pengantin.. hihi.. tumpang ya bah.. hihi.. malu malu saya tumpang kereta orang.. hihi

 sampai kat villa, saya duk lepaking ngan sedara2 dia kat dewan, makan dulu.. hihi.. then nak dekat kul 1 saya pun gerak nek villa, tempat pengantin disiapkan.. sempat gak selfie2 jap ngan pengantin.. hihi.

hehe, nie cermin kat luar bilik pengantin.. nabila pun dah siap masa nie.. 
tunggu masa je nak berarak.. hihi

 gambar sebelum pengantin berarakk.. hihi.. ramai kengkawan dia datang hihi..semua mau amek berkat.. lalalala.. pengapit pun samaa.. kikiki..

nie permulaan awal, masa nie nak mula berarak.. masa nie punya tunggu signal orang dari dewan.. tak bagi bagi, then kiteorang pun redah je... huhuuu.. sebab lagi 1, masa nie ujan.. hihi.. so susah sikit nak tunggu signal. henpon pun dah xda masa ni.. hihi so men redah je.. xde kompang buni ke ape.. jalan je.. huu~
 

  masa berarak iting pengantin.. muahaha.. siyes masa nie syok sendiri je.. kikikiki.. yang penting pengantin jalan, aku jalan.. hahaha..epy je pengantin masa nie.. siap main main lambai2 tangan lagi, macam bawa princess ko taw. haha. :P

n naiklah kami ke pentas.. hihi

haha. xpe xpe, dalam dewan ade aircornd. selamat sikit, tak yah lap peluh2 kat muka dia.. hihi..
*gelaksinisdalamhati*

lepas uh, sesi makan makn pengantin.. then, sesi fotografi pun mula la.. haha.. 

nie saya dan my l;ovely fren. noor anisa nabila noor azman. saya panggil dia nan :)dah menjadi hak orang, lepas nie tak leh dah nak kerap keluar.. huhu..
ni semua kawan sekolah kami.. hihi.. 
meriah dan gamat jadinya pentas uh.. hahaha

dan lepas nie gambar2 saya dan bff.. saya ikut dorunk pergi photoshoot.. hihi..
kat pantai berdekatan dengan masjid selat
nie gambar sendiri2 lepas kene photoshoot ngan en photographer, asben nan ajak untuk kiteorang,, nak selfie x, haha, saya pun ape lagi.. dah la gila kamera, gilaa kalau jawab tak nakk.. hahaha..nie start sini, guna kamera asben dia.. haha.. sowi ambe letak sini ye.. 

memula idea dtg nak minta deme duk kat pokok nie, nengok asben dia xgeak pun ke sini, saya jalan ke pokok then posing.. hahaha.. lalala.. 

me n her... haha.. bile lagi nak amek gaambar gini ala ala model.. haha


hihi.. will be sweet memories.. :)

gambar nie cantek gak.. malu sket.. peot aku moncet le.. hahaha..


nie gambar yang aku amek.. ade lagi.. 
ade gak better dari nie.. tapi xdapat nak upload sini.. hihi.. 
softcopy kat pengantin.. hihi.. yg nie je dia mampu emelkan.. hihi..
 kalau ade aku uploadkan nnty taw.. hihi.. 

btw, tahniah buat kedua-dua mempelai..
semoga perhubungan korunk kekal hingga ke akhirnya,
yang selalu aku sebut sebutkan, berkekalan hingga ke syurga..
amin amin..

psss.. cepat2 adee bbyyyy taw!

hehe

last but not least, kalau ade kekurangan masa jadi pengapit ritu, minta maaf ye,,
dan semoga hubungan kite pun berkekalan.. keep in touch ok! :)
tata~





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...