17 Oct 2014

Aplikasi Hacker Katanya

katanya aplikasi nie hacker.. 
saya pun tak tahu, 
tapi lepas main aplikasi nie, 
saya tukar password saya..
risaula, if jadi pape kan payah.. 
jadi lepas nie kene hati hati jika main aplikasi kat facebook..
macam saya, pagi tadi, saya main, then saya share kat fb saya..
then sidemok kata, tak baik share kat fb.. 
bila kita share permainan aplikasi ni, 
after uh if suh share direct  tru log in fb,, maknanya
itulah hacker..
sebenarnya saya tak berapa faham sangat
yang saya faham,
bila main aplikasi2 nie,
dia akan explore kita punya privasi yang ada dalam fb kita
sebab ape bahaya..??
bila dia dah tahu/explore fb kita..
kowt2 kita ada no tel ke, gambar yang kita share ngan kawan2 kita ke..
kita tak nak upload pun, tapi kite ada share ngan kawan kat chat ke
sekali hacker ni dapat baca..
tu yang bahaya..
jadi sebab tue kene berhati2..
faham x??
kalau xfhm, buat2 faham la ye...hihi
nila aplikasi nya........ 
jangan cuba ya..!!!
saya dah terlepas pandang main benda nie.. huhu. k guys. 
nah cuci mata.
cuci mata je.. jangan toraiiiiii~~~~
this is mine...

dia tak share tapi dia prinscreen je then paste kat komen sya..

hihiii jangan main ya.. saya budak degil nak main benda alah nie...

16 Oct 2014

Tumpang Gembira

hai, menjelang maghrib ini, saya nak ucap tahniah kepada rakan-rakan exsekelas saya.
mereka sudah merdeka daripada segala payah lelah penat derita yang mereka tanggung selama 5 tahun setengah ini. melihatkan kepada gambar-gambar yang dikirim membuatkan hati ini merasa lega kerna mereka telahpun berjaya dengan baik. wah.. boleh tak saya menumpang gembira akan berita yang mereka sudahpun lepas akan derita mereka?? T.T
Alhamdulillah dan tahniah saya ucapkan.
Mereka belum pun lega sepenuhnya, kerna mereka akan menamatkan tempoh belajar mereka dalam beberapa minggu dengan menempuhi exam dan selepas itu, barulah MERDEKA sepenuhnya. Mengecapi pelepasan derita praktikal, intership, Action Research dan seterusnya Viva (tempoh ini yang memeritkan) adalah menjadikan mereka sangat sangattttt lega. Sebabnya,, mereka dah lepas tempoh yang memenatkan, memengsankan dan memeningkan kepala. hihi. hiperbola betul ayat tue. haHA.
gambar demi gambar diupload tanda mereka gembira.Tahniah RAKAN. ANDA dah BERJAYA!! :'D
saya ucapkan TAHNIAH kawan kawan.. semoga perjalanan kisah hidup sebagai students lepas ini lebih bermakna dengan temuduga SPP, exam dan seterusnya posting. posting sebagai permulaan hidup kerjaya seorang guru.. dan jangan lupa hubungi saya saat masjid akan didirikan ya?? hihi. saat baitul muslim anda dibina, saya tidak mahu terlepas saat yang gembira itu pula. ye kawan? hihi. mudah-mudahan anda semua membacanya.. amin. 
wah, ilmiah saya berkata-kata hari ini. hihi. *malu seketika*
oklah semua. sambung rutin harian sebagai hamba. 
tata. 

Panduan Isi Minyak JIMAT :)


ouh.. baru saya taw, jika nak jimat duit dengan penggunaan minyak kereta, 
isilah dengan menggunakan litre. 

mungkin akan rasa pelik, bila sampai stesen pam minyak, anda nak order "dik, minyak 20 litre," "minyak 10 liter ya" tapi itu boleh MENJIMATKAN. ramai juga brader brader otai yang cakap macam tue, saya pun tak berapa nak percaya. *mungkin saya ni tak berapa nak bijak lagi*

setelah melihat sendiri, berita berita yang di share oleh rakan-rakan facebokk. ternyata ianya menjimatkan. bayangkan, jika kite membayar RM46, ianya lebih baik daripada RM40, kerna jumlah litre akan jadi perpuluhan = 15. 7894737.

sedangkan nozzle akan sukat sampai 2 perpuluhan sahaja.

kita pulak akan RUGI  0.0094737 bagi setiap pengisian RM40. Bayangkan pula jika setiap hari orang yang isi RM40, stesen minyak dah untung 9.4737 litre..

yang nie bukti ya.. RM23 dapat 10 litre

ramai yag dah mulaaa,, kita bila lagi???

ramai yang dah mula menjimatkan poket mereka.. kita bila lagi???

Jom isi dalam litre :

RM23 - 10 litre
RM46 - 20 litre
RM69 - 30 litre

if nak tahu, 
berapa rm kita kene, cuba contohnya nak isi 32 litre, 

32 litre x RM2.30

if isi pulak guna jumlah duit, litre tu akan dibundarkan ke jumlah terdekat..

sumber rujuk sini




14 Oct 2014

new greeting

hai semua.
 new greeting at the top in every post.
 hopefully makin cannntik la ya?
banyak lagi nak edit nie
bye byee~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...