29 Apr 2015

Live Nikah Melalui Skype

Apelah yang live sangat kan? Memandangkan handphone yang Wardah guna belum tukar dengan handphone yang canggih manggih, terpaksalah guna skype guna laptop video kol dengan sedara mara yang ada di sana, untuk lihat sendiri secara live abang Wardah nikah. Hoho. Handphone ape tu?? Nak bagitahu macam serba salah pulak. Tak yah bagitahu laa ea... yang buruk2 tu kita simpan.. :)
Wardah terpaksa buka skype tu sebabnya nak tengok live abang Wardah nikah minggu lepas. Yela, kalau boleh terbang ke sana, dah lama dah Wardah buat tapi memandangkan ahad Wardah nak di selia untuk final, dan proposal pula juga kene hantar hari yang sama, Wardah terpaksa tak pergi abang sendiri nikah. Lagi pula, Wardah masih dalam praktikal. Takut pula kehadiran tak penuh, kang susah pula.
Jom, kita tengok. 
Tarikah nikah abang Wardah ialah 24 April 2015. Semoga ikatan ini kekal hingga ke syurga. Tema warna kuning mustard tema malam pernikahan di rumah isterinya di Selayang. Tak sangka dah jadi suami orang dah abang Wardah ni. Maaf ye abang tak dapat nak pergi abang nikah malam tu. Tengok live pun jadilah. 
nikah abang
Berbaju Melayu kelabu ialah bapa mertua abang Wardah, 

adik - adik wardah aneesa
nielah adik-adik Wardah yang bawah Wardah

malam nikah abang
sekitar malam pernikahan abang Wardah

sedara mara Wardah Aneesa
Sedara mara Wardah yang hot-hot hahak :P

sekitar malam pernikahan
Malam di rumah pengantin belah perempuan

lelaki nak akad nikah
inilah abang Wardah. Nebesssss nebessss...

live dari skype
inilah buktinya Wardah tengok kat skype. hihi. 
 Huh.Alhamdulillah. Abang Wardah dah selamat menjadi suami orang! Rasa terkilan juga sebab tak dapat nak hadir pada majlis nikah abang dekat Selayang. T.T Meriah sangat malam tu dengan tema warna kuning kustard tu. Jeles meyhhh. Wardah masa tu tengah pulun buat Rancangan Pengaharan Harian (RPH). Tengok live kat skype tu pun sayu je... 
25 hb April pula merupakan majlis kenduri belah perempuan. Mai jom tengok gambar!warna biru pula jadi temanyaa... Wait gambar untuk 2 mei nanti taw. Apa pula tema warnanya?? heeee.
muhd syafiq md shah
abang Wardah. Hensem tak?? hihi

adik beradik wardah aneesa
inilah adik dan abang Wardah. yang pakai baju melayu putih jadi pengapit.
dari kiri Boboy, Syafiq (abg), Acik.Hensem tak? :P
pengantin lelaki hensem
masa pengantin lelaki nak ke rumah pengantin perempuan.. pergh, ade karisma bila tengokk gambar nii haha


perkahwinan ala sakura
Yang ni yang wardah jeles. I want this toooo! Sakuraa theme~ Abang dan isterinya. Kak yonggg!
doa dari pengantin
my bro baca doa dalam majlis sendiri hihik
keluarga besar pak uda
inilah keluarga pak uda belah mak.. ramaikan?

adik beradik besar
inilah adik beradik mak. ade kembar. cuba tengok betul-betul..

keluarga mak long
ini ialah keluarga mak long Wardah.. 

keluarga mak lang
ini pula keluarga kembar mak Wardah, mak lang. ini belum semua ada..ada yang tak da dalam gambar

keluarga bahagia
ini ialah campuran keluarga cik ina, mak lang dan mak wardah.

BELAKANG TABIR PULAAA... JOM LAYANKAN...


mak dan mak lang kembar
my mom dengan kembarnya. cuba teka mak Wardah yang mana... :P

lepas nikah senyum
senyum panjang abang Wardah lepas hilang nebes akad. hahha.
Tak dapat nak ulas panjang. Hihi. Puas tak tengok gambar?? Nak lagi ke?? Tunggu 2 Mei punya gambar pulaaaa. Insya allah Wardah akan upload majlis belah abang Wardah nanti. Wardah balik Melaka minggu ni. 30 April 2015 naik bus. Doakan Wardah selamat sampai ke Melaka.. Amin.

28 Apr 2015

Merdeka I | Kisah Cadangan Kajian Tindakanku

Merdeka I | Kisah Cadangan Kajian Tindakanku | Tarikh keramat ni Wardah takkan lupakan sampai bila-bila. 26 April 2015, Tarikh yang yang....... membuatkan Wardah rasa sedikit MERDEKA! alhamdulillah dah selesai observe atau di panggil penyeliaan bersama oleh guru pembimbing dan pensyarah. Tak boleh nak kata MERDEKA sangat. Harapnya pointer maintain.. Amin
Final observe Wardah buat tajuk subjek Ibadah : Rukun Solat dengan subjek Tilawah Al-Quran. Dua subjek taw, Major dan Minor. Pergh. letih anak tekak sebab berperang dengan suara nak bercakap kan.. Alhamdulillah selesai, 26 April ni juga merupakan tarikh last menghantar cadangan kajian tindakan. Uwaaaa. Letih sangatlah terasa sebabnya, Wardah kene observe pada hari Ahad, hantar cadangan Kajian Tindakan pun pada hari yang sama. Bayangkan Wardah tak tidur Sabtu tu, buat cadangan kajian tindakan sampailah ke pagi. Adik-adik semua jangan ikut ya? 
Cadangan Kajian Tindakan

Janganlah kata Wardah buat kerja last minute, sebenarnya ade kisah di sebaliknya. Cadangan kajian tindakan ni memang dah kene mula buat daripada masuk praktikal lagi. Tolak 3 bulan permulaan praktikal daripada 30 April. Tue lah tarikh permulaan. Cadangan kajian tindakan ni kene buat seiring dengan format yang betul. Kalau salah format, payahlaaa. T.T Dan siapa yang kene checkkan untuk format ni? Dah tentulah pensyarah pembimbing ni... tapi, pensyarah ni tak tanyakan pun hal cadangan KT ni. Wardah memang buat, tapi tak ada panduan. Memang kami ada belajar sebelum praktikal tapi tak sempat belajar sampai habis. Nanes. T.T
Sampai ke penghujung dia tak semak apa yang Wardah dan partner buat. Laahaaaiiii, memang takutlah bena. Takut silap, dengan ayat-ayat cintan kami. Kan cadangan KT kene guna bahasa dan ayat-ayat ilmiah. So, Wardah ni orangnya puitis, memang keluar ayat novel. Erk? Tu lah pentingnya pensyarah bagi panduan untuk buat cadangan KT ni. Kami pun ade tunjuk juga pada dia, tapi dia tak kisah mana pun... uhuk uhuk *nanes lagi dalam hati*
Mujurlah, ade orang offer nak checkkan proposal Wardah. Thanks to rakan di IPG PERLIS. Wardah pula tak balik rumah sewa . Tu cerita lain pula. T.T Memang sadis betul life Wardah. Sob sob sob. Tapi bagus juga, sebab ade sumber internet yang Wardah nak guna iaitu Wifi Maktab. keh3. Lau duk umah sewa takdelah orang nak chekkan proposal kita. Hihik. Alhamdulillah.
Akhirnya, tepat pukul 5 pagi Wardah siapkan proposal tu. Siap print. Binding dekat sekolah. Pagi tu pulak, kene observe bersama dengan pensyarah dan guru pembimbing. Alamak, panjang pulakkk. Tunggu kita sambung lepas ni pula. Merdeka I | Kisah Cadangan Kajian Tindakanku selesai sudah. Kita akan sambung nanti. 
p/s : Tunggukan sambungannyaaaaa!

24 Apr 2015

Selesai Sudah Review Pengomen Teraktif Mac 2015

Selesai Sudah Review Pengomen Teraktif Mac 2015 | Alhamdulillah, sudah tertunai hasrat hati ini untuk mereview blogger yang aktif untuk Bulan Mac 2015. Sepuluh blogger sudah selesai di review. Huhu. Maaflah, tak pandai sangat nak mereview blog. Kalau ada kesilapan dalam mereview blog anda-anda semua. Minta maaf banyak-banyak. 
Nak tengok macam mana Wardah review blogger2 pengomen aktif MAC 2015 ini?
Ini Wardah sediakan link-link review blog-blog ini. 
Blogger Dihati Bulanan (Mac) -1-
Review Blog : Dunia Zumal
Blogger Dihati Bulanan (Mac) -2-
Review Blog : Siti yang Menaip
Blogger Dihati Bulanan (Mac) -3-
Review Blog : Amy J
Blogger Dihati Bulanan (Mac) -4-
Review Blog : Inani Hazwani
Blogger Dihati Bulanan (Mac) -5-
Review Blog : Cik Mimie
Blogger Dihati Bulanan -6-
Review Blog : Cik Ash
Blogger Dihati Bulanan (Mac) -7-
Review Blog : Mama3 Farhanah
Blogger Dihati Bulanan (Mac) -8-
Review Blog : Najib Aryan
Blogger Dihati Bulanan (Mac) -9-
Review Blog : Syira Yaya
Blogger Dihati Bulanan (Mac) -10-
Review Blog : CTMZ
haaa. jom lah terjah apalagi?? :P

23 Apr 2015

Naufal Syakirin Syaifullah Adik-adikku

Siapa yang kenal dengan adik Naufal Syakirin Syaifullah ini? 
Naufal Syakirin Syaifullah Adik-adikku

Inilah pemenang kedua program realiti Adik-adikku musim kelima. Haaaa. Macam-mana Wardah boleh dapat pulak gambar Naufal ni? Bertuah badan bila terdengar suara membaca doa dengan lunak dan merdu sekali. Dengan sekali mendengar suara Naufal ni terus terpikat. Cewahhh. Dia merupakan salah seorang murid di Sek Bukit Abal tempat Wardah praktikal ni. Lama dah tahuuu. Baru hari ni nak bercerita dekat bloggggg. ^_^

Perkembangan terbaru, beliau baru sahaja menang bertanding di peringkat MTQ yang lepas dan akan mewakili Kelantan dalam peringkat kebangsaan. Wow! Daebak Naufal ni. Sememangnya Wardah rasa rugi sebab tak mengajar Tahun 5. T.T Pernah juga berbual menanyakan tentang dirinya kepada ibunya yang merupakan Ustazah di sekolah ini. Katanya bakat memang sudah terserlah sejak dari kecik, ini kerana dari peringkat kecil lagi sudah diajarkan dan dilatih untuk menyertai pertandingan-pertandingan sebegini. Memang hebat Naufal ni. Memang dia seorang yang suka belajar. Seorang yang tak mudah putus asa dalam sesuatu. Kadang-kadang adalah melihat beliau ni berlatih kat Bilik Guru. Biasalah kalau tertekan sedikit. Masa tu tengah berlatih dengan maknya, Kak Ani. Kemudian, ibunya memberi dorongan dan membiarkan beliau sendirian. 

Sementelah beberapa ketika, dia mula berlatih semula. Sangat tidak mudah putus asa. Cumanya dia mungkin tak tahu Wardah bukan orang Kelantan. Kadang-kadang dia kecek Kelate heee ngan Wardah. Pehe la sikit-sikit. Tok pehe Wardah senyum jah. Hoho. 

Haaa, kenal tak dengan Naufal. Kalau dengar dia duk bercerita masa perhimpunan terasa rugi kalau berpaling. Sedap benar dia kecek. Dahla comeyy! :P

oklah. Naufal Assyakirin Syaifullah. Tak dapat berkenalan dengan lebih rapat, bertembung, berborak dan dapat senyum pun jadilah :) XD

ini ada sedikit gambar Wardah cedok kat Pak Cik Google.

naufal asy-syakirin

naufal pemenang kedua adik-adikku

Salah seorang peserta Adik-Adikku. Naufal Asy-syakirin.

22 Apr 2015

Wordless Wednesday!

Ambe bosey semaley. 
Mari tengok gamba.
^_^
Layankan aje. 
Comey dop?

Wordless Wednesday laa sangat.

Ahad kene antar proposal! XD


bai!

p/s : Tak tahu balik asrama ke tak minggu ni, if balik ambe blogwalking yeee..if tak balik lepas 1 Mei ambe balas blogwalking, jangan risauu akan ditepati janjiku... ^^,

21 Apr 2015

Air Tangan Orang Tak Solat


moga jadi pengajaran bersama....

20 Apr 2015

Salam Rejab

Biar Gambar Berbicara ^_^
welcoming rejab
Selamat Datang bulan Rejab!!
Salam 1 Rejab
Salam Rejab buat semua Readers !



kelebihan puasa rejab
Kelebihan puasa bulan rejab, syaaban, dan ramadhan..



doa bulan rejab
Doa bulan rejab ^^



Doa Bulan Rejab Versi Rumi
Doa Bulan Rejab Versi Rumi



3 Bulan Istimewa
3 Bulan istimewa dalam Islam

Puasa tak hari ini? Alhamdulillah Wardah puasa..

Buat yang puasa, selamat menjalani ibadah puasa pada hari ini. 

Jagalah puasa kita sebaiknya. Jangan marah-marah, perbanyakkan ibadah dan berdoa :)

oklah guys. Petang ni nak siapkan mural sekolah. Harap tak hujan supaya mudah siap . 

Doakan ^^

19 Apr 2015

Surat Kepada Ustazah .

Jom tengok surat murid-murid Wardah bagi. Sebenarnya baru lepas observe dengan guru pembimbing. Bila ntah murid nie lukis. Huhu. Malu pulak baca. Malu dan terharuuu. Kembang kempis juga pun ada XD
surat cinta kepada ustazah

hahaha. dialog tu semua tak benar. Ada-ada je murid-murid sini. Hehehe. Minggu depan dah nak habis dah. 30 April. Ku Tunggu. 

Hadiah kepada murid-murid pula nak dibeli. Ingat nak buat kejutan. Sem depan baru bagi hadiah okeyh x? Sebab sem depan ade intership selama sebulan. Wuuuu. Nak bagi sebelum ke, selepas habis ea? XD Nak beli sekrang macam ade halangan pitih. Hihi. Simpan untuk tiket balik bulan depan. 

Tengoklah macam mana. On the way siapkan tanda buku untuk murid-murid yang Wardah ngajar. 

Cuba tengok ni. 

tanda buku simple


Buatkan untuk KAWAN ipg Perlis. edit nama je. lalala. okeyh tak eh tanda buku tu. ingat nak tambah gambar. Will do soon. Tak sabar nak habiskan praktikal kali ni. Last praktikal. Till then, love u all! tata.

18 Apr 2015

Jemur Baju yang Menakutkan !!!!!

Hai semua. Nak cerita pasaipaaa ni samapi takut takut nak jemur baju? Ada hantu kahh?? ada vampireekahhh?? 

hantu gigi tajam

takut tengok gambar ni pi lari-laju-lajuu hahaha XD

jom sambung cerita....nape Wardah jadi takut???

Bukan apa, Wardah tadi duk sidai-sidai baju. Penyidai ni belakang blok Wardah, belakang tu ada blok asrama lelaki. Tapi bukan blok asrama lelaki ipg ni. Tapi blok asrama institusi pengajian lain. Tapi tak pasti apa nama institusi tu. Tengah ralek sidai-sidai baju. Dengarlah macam ade orang duk berbual-bual. Wardah dengar ni bukan suara seorang perempuan, tapi suara lelaki. 

Jadinya macam risau jugaklah. Mana datangnya suara-suara budak-budak laki ni?? Hummm. Dahla Wardah pakai suar bintang-bintang. Suar tidur Wardah. Tak ketat pun cuma suar macam suar pijama tu. Memang la pelik baju Wardah. Pakai kowt macam cadigan tu sebab Wardah pakai baju lengan pendek dan tudung sarung. Aih. Macam mak indon bibik-bibik je. lahaaiii. Wardah tengah berhenti sidai baju seketika taip entry sebab takut punye pasal. 

ampaian luas dan besar
macam ni la figure ampaian kat belakang asrama tu.... T.T

Tengah sidai-sidai baju tu, tiba-tiba Wardah terasa nak memandang ke hadapan.  Sekali tengok ade dua orang lelaki tengah pandang ke arah Wardah. Mereka tengah berdiri kat tingkap. Dua-dua kat tingkap. Sorang tak pakai baju, seorang pakai tshirt oren ke merah macam tue. Blok tu taklah dekat sangat dengan ampaian. Ada juga pagar batu yang mengelilingi ampaian macam sempadan. Wardah dah kalut dah. Mula-mula buat biasa je. Lepas tu macam dapat tangkap apa yang dorang tengah bincangkan. Hurm. Wardah macam dapat rasa dia tengah pegang hp masa tu. Salah seorang daripadanya. Tetiba macam dengar ada yang kata "Kau dapat tangkap tak?" errrrr. Tangkap ape pulak niii. Wardah dah cuak. Nauzubillah. adoiii. 

Takutlaaaa!!!! Apa yang nak ditangkap tuu. Harap-harap dia nak amek gambar pemandangan je. Kalau dia amek gambar Wardah adoi, memang Wardah tak redha laaaa. Suka hati je nak amek gambar orang lain. T.T Wardah memang salu hidai baju kat belakang tu. Biasanya tak ada sape-sape pun. Memandangkan ampaian tu pun besar jadinya memang terpaksa hidai kat belakang. Rumate pula minta tolak hidaikan baju dia sekali. Ada dalam satu bakul besar tu. Baju Wardah ada tambah-tambah dalam 3 ke 4 helai macam tu. Lagipun Wardah memang banyak terhutang budi pada dia. Jadi bila dia minta tolong Wardah iakan aje. Lagipun dia pun baik. hummm. Ada je ampaian kat atas means yang guna dawai tu. Tapi tu aras atas. Aras bawah memang tak ada ampaian dawai tu. Kene hidai kat belakang. 

sidai baju basah
contoh ampaian dawai versi kartun 


Ape nak buat ek. Harap-harap tak nampaklaaa muka Wardah. Wardah harap henphone dia jatuh dari tingkat atas tu. Huwaaaa T.T Wardah harap henphone diorang tak canggih manggih skala camera pun pecah-pecah. *jahatnye doa pelik-pelik*

Aminn. Takutnya korunkkk..........!

p/s : Tolongla jangan intai orang nak hidai baju. Adehh

17 Apr 2015

Alamak, Blog Picisanku diserang!!!

Alamak, Blog Picisanku diserang!!! | hai assalamualaikum buat semua readerssss! 
Alamak pertama kali blog Wardah Aneesa diserang?? Diserang apakah ituuuuuu......XD
Mai tengok gambar bawah ni. diserang apa.. Wardah pun bingunggg huuuuu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pengomen paling banyak
banyakk-banyyyyakkkknyeeee XD

pengomen tegar blog
tungggu dan tunngguu wardah serang balik hihi



Hihi. Jangan marah aaaaa. 

ini yang pertama dari  Cik Ash

Terima kasih kepada kak Cik Ash sebab sudi datang memeriahkan dengan komen yang banyak. 14 komen sekaligus dia serang Wardah. hihi. Terkejut Wardah dibuatnya. Hihi. Tetapi dalam masa yang sama sangat-sangat appreciate! Tenkiu kak ekin... Hihi. Love u muah2!

yang kedua pula, jeng jeng jengg....

bom komen di blog banyak-banyak
banyakknyeeee !! OMOOOO

komen dari Amy J terbanyak
tungguuuuu nanti wardah balassss naaa XD

terima kasih juga kepada Amy J yang komen banyak-banyak sampai 14 komennn tuuu. Tahniah tahniah. Waaa. tunggu ya wardah serang balik hihi. Terkejut jugaaa. Wardah sangat menghargaiiiii.
Tenkiu amyyyy. 

Terima kasih buat kedua-dua bloggerrr yang komen banyak-banyak di blog picisan ni. Nanti wardah singgah serang balikkk XD

p/s : jom kawan-kawan kita komen mengomen merapatkan ukhwah silaturrahim hihi :)

Kem Kepimpinan Kokurikulum Sek Keb Bukit Abal





antara gambar-gambar sepanjang kem kepimpinan.
rasa malas nak menaip hoho. babai!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...