25 Jun 2016

10 Malam Terakhir Ramadhan

10 Malam Terakhir Ramadhan | 
Pecutan 10 malam terakhir 2016
 Jom sama sama menggandakan usaha mengejar 10 malam terakhir dalam bulan Ramadhan ini. Insya allah. 

24 Jun 2016

Diganggu Lecturer ?

Diganggu Lecturer ? | Pernah tak kamu sebagai seorang pelajar diganggu lecturer kamu sendiri? Ceritanya begini, sejak menggantikan model yang tak dapat bekerja last minute tu, adelah photoghrapher tu sharekan gambar dan Wardah pula ade tagged beberapa gambar. 

Dan tak semena, ramai yang cucuk jarum hantar mesej di chat fb. Ermm. Mungkinn model model ataupun public figure yang lagi manis dan hot tu dapat banyak masalah yang sedemikian kan. Wardah tak melayan pun.. dan no. Cukuplah seorang yang dah bertakhta di hati ni sekarang. 

Sehinggalah satu ketika ade seorang lecturer ni add Wardah di facebook. Wardah pun accept macam biasa kerana memikirkan dia seorang lecturer. Tak lebih daripada itu. Siyesly tak fikir apa apa yang mengarut pun. Dia pernah menjadi pensyarah bimbingan masa prkatikal dulu tu yang terima je. 

Mula mula ade lah dia post sumthing di wall Wardah. Terima kasih approve bla bla bla. Dan Wardah keep going layan macam biasa, tak beerti nak fikir apa apa pun. Just me,student and lecturer. Sekali dia suruh pm. So Wardah pm. Tapi just fikir ade pape kowt dia nak pesan sebab aku student yang dah habis belajar. So, bila pm makin mengarut plak... 

Pada awalnya layan macam biasa aje. 
Mula mula macam tak terfikir ape pun bila dia suruh wasap, see kat sini Wardah tak bagi apa2 contact pun. 

Fb, wechat, wasap apatah lagi.

Masa ni dop fikir ape pun. Bila fikir fikirkan balik buat apa nak jenjalan dengan dia?? Ingat Wardah ni apa. Fuhh. Masa ni balas pun dah berasap kepala fikir. 

Ini mesej pada waktu malam.. dan erm?? Wasap senang sikit? Gapo dio nak wasap malam malam?? 

Bila dah start pepelik macam ni, Wardah block aje terus. Block semua. Kat wechat dia ada add juga, akaun fb Wardah yang tak aktif tu pun dia duk add dan mesej. Dan no wasap Wardah mana ntah dia dapat. 

Huuu. Send gambar Wardah? Huuummm. 

Seram aih.. 

Oklah need to stop. Bila ditanya pada pensyarah Wardah yang lain.. rupanya dia single father. Uhuk. Rupanya macam tu, dan pensyarah Wardah tak sangka yang dia akan cari orang muda macam Wardah ni. Kelakar katanya. Ehh. Ada yang berkenan ke? 

22 Jun 2016

Nilai Cinta

Nilai Cinta | Hai peeps. Apa khabaq sihat ka?tetiba nak jadi macam the beauty nuramirah speaking utagha. Hahha. Harap semuanya sihat belaka, bajet macam orang baca blog ko Wardah. Haha. 
Tetiba hari ni nak berleteyaq pasai cinta, haaaa. Haaa angpa jangan cakap angpa tak taw pasal kisah cinta limosin tu. Aikkk tak taw ka. Tak pa, kisah dia macam ni.. Si boyfriend buat suprise dekat girlfriendnya sempena birthday yang ke 22. Taw dakk dia buat apa, dia sewakan limosin mewah tu dan suprisekan girlfriend dia. Heeee kita kalau dapat suprise macam tu mesti 1bulan lepas tu duk teringat teringat lagi. Iya kannn. Ni tak kena pada kita, kita dah teruja teruja sangat! Haha. Fuh. Bergosip plak dah. Maaf maaff.. 

Sebenarnya bagi Wardah kan kannn tak kisah pun nak suprise macam manapun tapiii suprise sangat tu, tak takut ka teruji di kemudian hari? Huuummm. Wardah memang tak layak cakap pasal cinta, pasaipa sebab Wardah pun tak kahwin lagi kan. Tapi ade jugak la pengalaman bercinta tapi buat buat heboh sana sini last last Wardah putus . Tak apalah Wardah doakan yang baik baik sahaja untuk korang, moga cepat cepat naik pelamin. Moga bahagia sampai bebila. Lepas ni pergi bawa jumpa mak ayah terus naaaa ... 
Selamat menjalani ibadah puasa semua. Jaga jaga amalan kita, ada yang memerhati dan menilai kita dalam kehidupan ini, bernafaslah sebagai seorang hamba. 

5 Jun 2016

Kehilangan Muhammad Ali

Kehilangan Muhammad Ali | Alfatihah atas pemergian Muhammad Ali. 
Gambar Muhammad Ali

4 Jun 2016

Bodyguards bodyguards Daftar U lah.

Bodyguards bodyguards masuk U lah | Haii peepsss. Sekarang Wardah update lintas langsung dari Uitm Jasin.haha Secara live nokk. Heeee. Tadi bergerak dari rumah dalam pukul 8 lebih dan alhamdulillah sampai dalam pukul 9 camtu. 

Hari ini my kiri bodyguard daftar U untuk sem 3. Katanya dah janji dengan gengnya pukul 9 untuk daftar sekali. Supaya dapat lah duk satu rumah. Katanya lah. Yelahh yelahh hakak percaya. Wardah dan kanan bodyguard dah landing dalam kereta dah. Hahaha. Sambil layan lagu carta 40 era. Hahaa. Bodyguard kanan dah sleep sudaahh. Wardah kat belakang duk guna wifiiiiiiiiuuuuuuuitmmm ni ha. ==" 

Kejap kejap lagiii pulangg balikk bersama kiri dan kanan bodyguard nii. Hari isnin baru hantar semula MsB ni sebab dia ada kelas hari Selasa. Kira dapatlah MsB sahur dan berpuasa dengan kami ni.. insya allah. 
I thought macam nak pergi kenduri kawen one of my best fren but, dia tak jemput pulak.Dapat jemputan pun sebab kembar dia yang jemput sebab sama majlis. Tapii whyy shouldn't you yang jemput. Huuuu. Kecik ati kiteee. Tapi macam tak sempat asenye nak ke sana sebab luar Melaka jugak. 

Takpelah I should pray your happiness on your marriage. Congrats kawan Wardah yang kembarr!! Tahniah semoga perkahwinan anda berdua kekal hingga ke jannah! Selamat pengantin baruu guysss. Selamat bercintaaa! Ehhh bila Wardah nak bercintaaa ni.. hihi. Opsss. 

Sebab ni 360..habis muka ploles macam pajuraa. Merah-merah tu ade jerawat. Pipi belah kiri tu aje probs sikit. Hope my face will be fine nanty. AMINNN. 

oklah, adik dah mula angkat barang naik atas. Dapat tingkat 2.kite duk dalam kereta je... sebab perempuan tak boleh naik asrama. XD 

3 Jun 2016

Menyepi

Menyepi | Lama jugak Wardah menyepi tanpa tulisan tulisan diari ni. Hahah .  Awatnye. Tiada ape pun nak update sebab masih menunggu panggilan posting ni haaa. 

Jadi cuti Wardah diisi dengan apa? 

Yes. Wardah buat hometutor,ajar ngaji dan ajar tusyen. Walaupun tak yakin boleh ajar subjek yang Wardah tak ajar macam satu cabaran pulak. Sebab nanti masuk sekolah pun tak semestinya ajar subjek yang kami belajar. Erm. rare gaklah berlaku. Tapi ada. 
Guys. Wardah stop pakai ape jua cleanser. 

Sekarang consume Perlaking dan pakai Aloe vera soothing gel. Sebelum ni pernah pakai nurasya..and set skincarenye. Sabun dah ok..kurangkan jerawat but, afterwards tetiba makin banyak pulak breakout. So Wardah stop. About 3 weeks, Wardah guna air suam dan air sejuk je as cleanser dan malam2 tepek aloe vera tu as mask. Dapatlah kecutkan jerawat. 

Ermm.. but now, Wardah tengah cuba Cosmoderm Tea Tree Oil tu. Tapi naik pulak jerawat. Camne ek. Nak buat. Naik kat dagu dan bawah hidung. Mungkin sebab compact powder? Atau apesal ntah eh naik jerawat. Macam mane nak ploles macam Pajura niii  .. sesapa yang pakar boleh dop tolong ambe. Ada yang nasihatkan ambe supaya pakai dua seminggu dua. Tapi risauuu plak.. 

Nak pakai cleanser ape dah ni. Buntu. T.T. 
Guys,, tolong doakan ambe. Dipermudahkan segala urusan. Baru diuji dengan sedikit kekeliruan, Wardah dah down. Cepat down Wardah ni. Haha. Doakan hubungan ambe dengan seorang cikgu ni berjaya hingga ke akhiirnya. Doakan ambe ye. 

Totally miss u rakan bloggers. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...