16 Oct 2016

Luahan Rasa Rindu

Luahan Rasa Rindu| Heeee, tajuk pun macam ape dah kan.  Dah macam orang angau ke ape tak taw.. dah lama rasanya tinggalkan blog ni tanpa update. Guana ni bohhhh?? Sejak baru sahaja posting ke sekolah pertama ni, agak sibuk sikit nak update dan memandangkan gaji punn masuk lambat, mood pun tiadaa.. 
Sekolah Wardah baru sahaja habis Hari Sukan Tahunan 2016 di sekolah tadi. Ehemm ehemm, akhirnya menannggg juga rumahh ku rumah merahh!! Hahahahah. Fuhh. 
Memang best handle hari sukan ni, hahahaaha tapi banyak kerja dan bertimpa kerja sebab sekolah Wardah sekolah kecilkannn.. jadi guru dan kakitangan memang kurang sikitlah.. heeeee. 
Memang hebat sape yang bekerja di sekolah kecil ni, tak kurang juga yang bekerja di sekolah besar yang menghadap ribuan murid murid.. 
Moga banyak lagi kenangan manis yang tercipta di sekolah ni.. amin.. 

2 Oct 2016

Memasak dengan Rice Cooker

Memasak dengan rice cooker | Tajuk hari ni pasal masak masak uolsss. Hehe. Excited kan. Sebenarnya kan, Wardah minat sangat nak masak macam macam, tetapi kat rumah memang tak masak sebab mak salu masak. Heeeeee. Anak manje makk. Lagi satu wardah takut wardah masak tapi tak sedap.. disebabkan kite ni perantauan, dan dah tinggal di rumah sewa sendiri.. alhamdulillah, kerajinan dah meningkat nak memasak. Hehehe. 
Rumah sewa Wardah ni tak ada dapur pun, awal awal deal hari tu katanya fully furnished. Kiki. Kene tipu makkkk. Uwargh. T.T. 
Alhamdulillah, ada senior cikgu mat sekolah yang sudi nak pinjamkan rice cooker dye. Katanya ada lebih, pakailah. So alhamdulillah, dapatlah masak yang simple simple aje lah. Lagi satu nak masak yang lebih lebih tak dapat sebab kami tak ada peti ais. Hurmmm.. mungkin next year baru dapat beli. 
Antara hidangan simple /ringkas yang Wardah dah buat ialah kentang goreng, nasi goreng, roti telur, sardinnnn dan cucur pisang.. Yang tu je yang ade, bawang merah bawang putih pun tak beli.. sebab risau tak masak sangat, sebab salu balik sekolah mesti dah boomm penat.. nanti busuk pula. Lepas ni nak masak spageti pulakk lah... sup sup ke tom yam ke, pasta ke, macaroni ke.. yang simple aje. 
Haha, jarang nak share pasal masak. Doakan Wardah ye, mana taw jadi mahir masak masak ni. Ermmm.. dah lama juga rasanya tak update blog. Nanti Wardah update lagi ye. Tataaaaa. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...