25 Sep 2018

Pengalaman Bersalin Anak Pertama di HSA, JB Part 2

Pengalaman Bersalin Anak Pertama di HSA, JB Part 2 | Hai semua, masa tengah menaip ni, Hanan alhamdulillah tengah tidur. Herm, harapan Wardah nak aktif berblog semula. Harap impian tu jadi kenyataan. Doakan Wardah ye! Jom sambung cerita Wardah bersalin haritu. 
Masa dalam perjalanan nak ke HSA, JB tu, Wardah kan duduk kan, dalam kereta, duk tunggu-tunggu jugak la, datangnya sakit tu semula. Ermmmm, rasa sakit tu datang, tapi tak rasa sangat. Wardah boleh rasa dalam 3/10 camtu. Sampaikan cakap pada suami
"Abang, macam false alarm lagi je, tak rasa sangat sakit ni"
Lepas tu, suami dan Wardah bincang la.. memula tu suami pun macam 
"Ye, ke?"
(Muka macam nak patah balik, haha, suami pun drive relax-relax je, tak rushing mana, macam pergi bersiar-siar)
Masa tu dah nak sampai HSA da, so decide pergi cek je dulu. Sebab sebelum ni jugak, sebulan sebelum ni, masa 8 bulan ada false alarm, Wardah rasa macam basah je kain masa tidur malam tu. Tu yang takut false alarm lagi. Siap boleh cakap dengan suami dalam kereta.
"Baby ni suka main-main ni."
Sampai je kat parking di HSA, JB
"Kita pergi je dulu, cek, dah cek lega sikit"
Kitaorang siap je semua benda dalam kereta. Memang barang ummi dan baby semua dah ada dalam kereta. Standby aje. 
11.30 malam
Bila naik ke Bilik Saringan. Wardah dah tak ingat ramai ke tak. Macam tak ramai kot malam tu. Macam kejap je, lepas tu nama Wardah kena pangil. Masa kat kaunter, nurse tanya la datang kenapa. Wardah pun cerita, ada sakit memulas-mulas. Dia tanya berapa minit tu. Wardah cakap dalam 10 minit-10 minit. 
Lepas tu, masuk dalam Bilik Saringan tu. Doc perempuan Chinese cekkan CTG, semualah. Wardah tahu CTG je. hahahah. Bape minit lepas tu, doc tu cakap nak cek / seluk. Nak cek dah ade bukaan ke belum. Doc tu seluk je, aduh sakit jugak. Jenis kasar sikit. Doc tu cakap, 
"Dah buka 5 cm"
Dia cek betul-betullah, lama jugak jari dye duk seluk tu. Takut salah kira ke ape ke kot. Suami Wardah rasanya mesti tengah kalut/berdebar kat luar tu. Alhamdulillah masa Wardah datang tu, tak ramai patient. Dalam 2-3 orang je. Sebab masa cek tu macam sunyi je. Nurse pun relax-relax je. 
Lepas tu, Wardah siap tanya lagi.
"Oh doctor, saya nanti kene tahan wad la ea."
Doc tu gelak je.
"Eh, awak masuk labour room terus"
Wardah memang blur and memang tak ready pape pun mental nak masuk labour room.Rasa masa tu Allah bagi privasi cukup dah. ade je doktor laki kat situ, nasib lah doc tu tak tertarik nak tengok Wardah. haha

Masa ni tunggu dalam beberapa minit camtu. 

Nurse kat situ semua cam pelik kot, sebab ada dengar-dengar diorang cakap, 'tak sakit ke'
huhu. 

Lepas tu, ada sorang laki ni macam lembut-lembut sikit. Tengok gaya orang tu macam cerewet, baik aku dengar apa yang dia nak cakap. Nurse semua keliling Wardah, dan laki tu rasanya doktor kot, dia nak pecahkan air ketuban Wardah. Then, dia pecahkan, dia ada tanya soalan kot. Ni anak ke berapa. Mungkin derang semua kat situ fikir Wardah dah pernah beranak kot. Wardah pun cakap anak pertama. Doctor laki tu tu wat muka pelik juga. Adeh. Wardah senyap je la, sebab tak faham.. 


Lepas tu, nurse minta Wardah turun tukar baju, memang tak ada orang lain nak bersalin masa tu kot. Wardah aje. Air ketuban tu dah pecah, memang rasa panas je...tapi perut bila dah keluar air ketuban tu, rasa macam kempis je perut. Lepas tukar baju, Wardah duduk kat kerusi roda tu. Lepas tu, jumpa suami kejap. Suami yang bawakan Wardah ke Labour Room. Rasa Wardah la, alamak tak ingat. Sempat tengok jam masa tu. 

12.44 pagi..

Masuk Labour Room (LR)
Suami ada la nak bawa air selusuh tu, tapi mula-mula kene marah juga dengan nurse. Last-last tengok air tu ada atas meja sebelah katil bersalin tu. Bila sampai LR, Wardah kena naik katil bersalin tu. Haaa, lepas tu tak ingat dah.. rasa contraction kat LR baru rasa lah sakitnya camna. Memulas mulas dalam perut, rasa dia bergerak tapi air ketuban dah keluar, rasa air keluar kat bawah..banyak juga, rasa macam keluar air kencing tapi suami cakap tu air ketuban. Mungkin baby nak bergerak keluar kan. 

Wardah memang sakit tak nak meraung pun lagi plak Wardah demam, banyak ketap bibir je sambil pegang kuat-kuat tangan suami. Ade doktor perempuan masuk, dia cakap, target masa dalam pukul 4 pagi baru beranak. Tapi kalau ada rasa nak meneran tu panggil nurse kat luarlah ye. Doctor perempuan ada dua, tapi tak da tengok ape pun. Kejap-kejap nurse masuk tengok CTG semua. Baru 5 cm masa tu. Macam lama jugakla nak ke 6-7-8-9 cm tu. Itu yang Wardah fikir..sebab salu baca anak pertama memang lambat bukaannya. 

Sejam ke sejam, ada jugak Wardah cuba lelapkan mata tidur-tidur ayam untuk cuba tahankan sakit contraction tu. Sampaikan doctor perempuan tu ada masuk, eh, boleh tidur plak. Biasa anak pertama dah meraung-raung dah sakit. ==" Sebenarnya tahan sakit and tunggu masa tu berjalan sampai pukul 4 pagi. Lepas tu, tetiba rasa sakit sakit sangat, pegang kuat-kuat tangan suami, lepas tu rasa nak meneran.

Suami panggil nurse, dan nurse pun datang. 

Saat nurse-nurse datang ni.. nurse A ni macam brutal sikit. Haha. satu lagi lemah gemalai baik je. Baik je dua-dua. Cuma yang brutal tu yang guide Wardah untuk push, untuk teran dan salu nasihat baca ayat Lailahaillaantasubhana naka inni kuntu minazzolimin. Dia salu nasihat la baca ayat tu. 

Wardah banyak kali teran, tapi nurse tu cakap Wardah salah teknik, 2-5-6 kali jugak meneran tapi tak keluar-keluar. Sebabnya penat dan DEMAM. Ntah macam mana dapat semangat, suami duk pujuk-pujuk untuk push. Dapat semangat terus push betul-betul baru ada progress. Kepala baby dah keluar sikit-sikit, nurse brutal tu pun cakap, awak memang kene push sebab kepala baby awak ni besar kepala lutut awak. Hush. Memang masa meneran tu rasa macam ada tahi keluar . Rupanya rasa yang tahi tu adalah kepala baby. So Wardah push and push. Akhirnya keluar tepat pukul 3.22 pagi

Dengarlah suara rengekan puteri sulung Wardah. Nurse ambil dia keluar letak kat dada Wardah. 

*Memang tak teringat nak suakan nipple pada baby*

Wardah peluk dia dan tenangkan baby, daripada dia nangis, slow-slow je dia senyap. Terharu sangat. Rasa baby dengar cakap kita. Ok, nak nangis bila taip. Suami pun azankan masa tu juga kat telinga baby. Lepas tu, nurse minta suami keluar, bayi derang bersihkan. 

Selepas tu, nurse brutal tu minta Wardah teruskan baring duduk seperti bersalin tu dan dia mulakan menjahit.. Mula-mula memang dia dah bius. Tapi lama-lama bius tu hilang. hHaha, merasalah kene jahit hidup-hidup. Sebab nak siap menjahit tu lama. Sebab nurse brutal tu sendiri cakap yang dia jahit Wardah paling lama, dan sampai dia rasa sakit pinggang. Sepanjang kena jahit tu, buat hati kering je. 

4.45 pagi dah habis menjahit. 

Alhamdulillah. banyak juga jahitan yang kena. 

sambung Part 3 boleh? ahah. Tak larat dah nak menaip.. 



Tunggu Part 3. Siapa yang Wardah jumpa di wad bersalin.. katanya artis??

Pengalaman Bersalin Anak Pertama di HSA, JB Part 2

23 Sep 2018

Pengalaman Bersalin Anak Pertama di HSA, JB Part 1

Pengalaman Bersalin Anak Pertama di HSA, JB | Hai semua, Assalamualaikum dah lama rasanya tak menulis dan mengunjungi blog-blog rakan yang lain. Ingat lagi tak kawan-kawan semua pada Wardah? 
Alhamdulillah, Wardah dah selamat bersalin pada 1 Ogos 2018 bagi anak yang pertama ni. Anakanda pertama ni seorang puteri. Dengan beratnya 3.4kg. Di sini, Wardah nak share pengalaman Wardah bersalinkan Hanan Kaisara . 
31 Julai 2018
Pagi : PERGI SEKOLAH SEPERTI BIASA,

Baby kerap juga mengeras, ada rasa ngilu-ngilu.

Hanya ada rasa memulas-memulas masa 9.50-10.10 pagi..
*Mungkin tu contraction,tapi Wardah tak tahu, tanya kawan-kawan derang susah nak describe*
So buat tak tahu je. 
CHECK UP PUKUL 2.30 PETANG
Wardah pergi check up pada hari ni, memang hari appointment dengan nurse di Klinik Kesihatan Gelang Patah, Johor Bahru. Masin mulut nurse tu. Mula jumpa dengan nurse tu, dia cakap, awak tak rasa sakit apa-apa ke. Wardah pun cakap, ada rasa sakit, memulas macam tu je pagi tadi. Tapi sekejap je. So, nurse tu pun xaspect apa-apa pun. Masa ni pun Wardah dah masuk 39 week 3 hari.
"Entah-entah malam ni awak bersalin" 
Wardah senyap je la.
Sebenarnya, Wardah tidak ambil cuti seminggu awal, atau dua minggu awal. Haha, memang gasaklah Wardah buat-buat-buat gagah pergi kerja. Gagah lagi naik bilik guru tingkat 2. Gagah pergi naik kelas kat Blok belakang Bilik Guru. Paling GAGAH pun naik sampai tingkat 3. Sebab ada satu kelas Tahap 1 ni, muridnya ramai di Tingkat 3 tu. Habis je kelas, melepek lah dekat kusyen dalam Bilik Guru. Kadang terlelap, kadang rehat sampai tidur-tidur ayam. Kadang juga dekat meja Wardah pagi-pagi tak ada kelas, selamber je tidur kat meja Wardah. Yang sebenarnya Wardah penat dan tak larat. Mana taknya, berat Wardah dah cecah 63kg daripada 43 kg. 

Lepas balik daripada check up, dalam pukul 4 camtu, kiteorang pun pergi cari makan. Kerja Wardah hujung-hujung pregnant asyik makan je. Ada orang kan tak lalu makan dah. Masuk 9 bulan, memang perut Wardah nampak besar sangat.. penangan banyak makan rasanya. Sampai doktor sound suruh berjaga-jaga takut blood pressure naik. Memang Wardah cepat mengah pun ada juga. 
Balik dari makan tu, rehat dekat rumah. 
Maghrib.

Rasa sakit memulas kerap datang. Pegang-pegang perut, rasanya sebab tak makan lagi kot. Bagitahu kat suami, sakit perut, memulas-memulas. Macam senggugut tapi tak sakit sangat.


Sempatlah cek BP ni ha.



Wardah ni plak sentiasa pegang cakap orang

'Contraction tu rasa dia sakit sangat-sangat'

So memang ignore je sakit tu, tapi catit kat wasap grup sy dan suami.
Kat situ saya buat baby kicking juga.
 
9:39pm : Sakit memulas macam senggugut
9:49pm: Sakit memulas macam senggugut
10:01pm: Sakit memulas macam senggugut
10:12pm: Sakit memulas macam senggugut
10:28 pm: Sakit memulas macam senggugut
11:00 pm: Sakit memulas macam senggugut

Saya cakap dengan suami, sakit ni datang konsisten ni. 10 minit-10 minit, saya boleh plak cakap kat suami, ni kot contraction yang.
Suami suruh siap. Dia yang kalut, saya duk tenang-tenang, masih fikirkan tu contraction ke?
Saya mandi cepat-cepat, mandi masa tu tak rasa pape sangat. 
Siap semua, air selusuh semua bawa. Kitaorang pun bergerak pergi ke HSA.
Part 2
Tunggu ya!
 Pengalaman Bersalin Anak Pertama di HSA, JB

24 Jul 2018

Kisah Cinta Hati Part 2

Kisah Cinta Hati Part 2 | Balik dari kelas tutor selama 2 jam di sungai udang, Wardah dah berjanji dengan seorang cikgu ni untuk bagi jawapan sama ada jadi keluar dengannya ataupun tidak.  Yess im tired. So tired. Wardah memang akan letih kalau memandu. Perempuan kan. Wardah memang cepat letih. But sebenarnya Wardah rindu sangat dengan dia. Yes dia. 

Berbekalkan penat yang macam tu buatkan emosi Wardah tak betul. Kesian pulak si dia yang tetap bersabar layan kerenah Wardah.. sori cikguu. Saya penat. huk3. Okay masa tu masa tu.. Wardah duk layan cerita Ola Bola kat lappy MsB. Tengah layan sebab nak rehatkan badan sekejap sambil wasap kesayangan ni. Yelaaa.. mulanya planning nak drive aje ke Nilai.. sekali kesayangan cakap yang kite jumpa tengah2. Yess. Cikgu ni memang salu je ada masa persoalan2 dalam hati tu muncul. Bila dia cakap camtu, Wardah cakap nak jumpa kat Seremban. Sejam dari Tampin, 40 minit dari rumahnya di Nilai tu. tengok Wardah adilkan. Cerewet gak Wardah ni. Lepas tu dia cakap yang nak lagi best Wardah g terus ke Nilai. Terus spoil mood. Haahaa. Terus hati Wardah merajuk merajuk. Hahaha. Merajuk nanti tak jumpa kesayangan baru tahu. Mujurlah kesayangan ni pandai baca hati Wardah. Heee. Pepandai dia pujuk. Haha. Love you. 
Okeh terpanjang part tu. Dear jangan kecil hati ya kalau baca. ==" Ok, set esoknya berjumpalah kami. Dengan tema sweet sweet maroon. Heee Dan Wardah dah terlewat bangun. Hampir pukul 7 macam tu, plann dengan MsB nak gerak kul 7 lebih. Last last pukul 8.30 jugak kiteorg gerak. Setengah cam tu sampailah di Tampin. Wardah naik bus aje. Sambung sambung. Wahhh dalam hati berdebarrrr nokkk. Kali kedua nak jumpa. Jumpa plak dengan bakal mak mertua. Ohmaiiii. Dahlah jerawat banyak pulak naik. Kejap nun sana, kejap nun sini. Bila lah cik Jer ni nak pergi dari hidup ni. Aku derita. Cehh. Haha. 
Sesampai di Seremban, ermm. Bus berhenti dekat Terminal 1. I wore dress peach bunga bunga tudung meroonn.  Dalam bas taknak tarik attention orang sangat jadi pakailah kot cekelat tu. Huhu. Pagi pagi dah kene kritik dengan seoarang acik tu katanya acik tak sukalah baju labuh labuh ni. Dan adelah katanya kotor yang bawah2 tu. Nanti Kite potong bagi pendek sikit. Ye. Heeee. Masa tu dah fikir camnelah kalau bakal mak mertua Wardah yang tengok. OMG.! Seram dah masa tu. 
Dan sesampai di terminal, hurm ape lagi..berdebar taw. Nak jumpa kesayangan. Selalu kami wasap dan kol ajeee. Berjumpa jaranggg sangatttt. Gila tak. Wardah pun macam tak caya ehh aku nak jumpa dialah. Macam nak undur kaki tapi tapi dia yang Wardah pilih untuk mencintai sama-sama. Perghh ayat kiteee. hihi. Huhu masa nak pergi ke kereta cikgu ni.. ermm.. memang berdebar sangat taw. Ala ala ala macam mane ni. Macam macam dah fikir. Lepas kol dia. Tak dapat line kat situ pun senget. Wasap cakap ade kat area PETRONAS. Wardah pun pergi sampai ke kereta. 
Ermm. Berbunga bunga dalam hati tahu tak. Tapi once macam biasa Wardah membisu. Malu!! Hahaha. Ingat nak senyap je. Sekali dia drive cam mane ntah terlepas lah sudah ku panggil dia..tut. lepas tu, hilang kekok dah. Tapi my perut macam nak buat perangai. 
And Wardah lapar.. dua dua stil kekok masing masing cuba selesakan diri. Heeee. Just sweet kan. Perasann! On the way pergi ke rumahnya.. kami singgah makan kat kedai ni, nak cari sarapan sebab perut Wardah dah masuk angin. Singgah satu kedai tapi kuih muih dah habis. Haaa Wardah sampai seremban pukul 10.50 macam tu..bus sampai tadi dari Tampin dalam pukul 9.00 pagi. Sejam lebihhh. Around two hours gaklah. Dulu naik selalu sejam jer. Makan kedai yang kedua. Ermmm laparlah. Mula2 macam nak minum air je. Sekali dah ternampak nasi goreng tu macam sedap je. Haha. And last makan jugaklah nasi goreng tu. Ermmm. Alas perut je tapi dah order air horlicks. Dia pun nak horlicks jugakkk. Sibuk je :p kenyang jugaklah sebab air susu tu mengenyangkann. Dan plus plus diaaaaa tak habiskan airr diaaaa. And dia habiskan nasii Wardah. Kikiki. 
Sebenarnye mamanye nak belanja makan kat kedai nasi arab sebab tu duk minum air sat. Kite segan and risaulah nak jumpa mama ye. Kite orang biasa je. Tak de ape ape yang special sangat. Kuat nanesss je  hihihi. Haaaa. Sekali mama ye wasap dia, tanya ade kat mana dah. Huhu. Dah time nak jumpa mama diaaaaaa. Uargh. Nak larikk je asenye. Takuttt. 
Lepas tu.. ermm.sampai destinasi yang dituju.. well memang gementar habissss! Duk tarik nafas hembus nafas jerrr. Sampaikan dia cakap tangan muka Wardah pucat dah. Huhu. Memang I nebeslahhh. Jumpa mama ye. Salam dan duduk. Erm ermm ermm. Awak. Segan giler wak. Segan sangat. Abang dia sebelah mama dia and dia kesayangans sebelah Wardah. Abang dia senyumm tanda perkenalanlah tu kowt. Hehe. 
Waiter take orderr cam biase, but syes Wardah macam dah kenyang. Sebab peot masuk angin andd tadi minum air horlicks and nasi goreng. Bila masuk angin perut dah macam lain macam sikit. Dia jadi cepat kenyangg. Ermmm tapi tapiii Wardah nampak spagetilahhhh. Kenapa muncul sekarang.. tapi dah buat Wardah terliur dah. So Wardah amek spageti and kesayangan amek nasi arab. Ermmm. Air laici and dia air ape ntak tak ingat tapi ada ais. Dia sebenarnya tak boleh minum ais. Lupaaaa. 
Ermm nak tahu takk, Wardah jarang guna sudu garfu masa makan. Guna tangan je. Hikhik. Perghh hihi habis Wardah duk pusing2 makan. Lantaklah asal masuk mulut. Hihi. Sedappp spageti tu. Tenkiu untie sebab belanja makan. And habis makan, mama ye and abang fir balik. Kamiiii dating kejap. G tesco, jenjalan macam nak shopping barang rumah.  Hahahha. ==' 
Kiki bila ingat balik memories kat Tesco ni kelakar lah. Pandai ye awak kacau and sakat kite ye..tapi tak pe, kite suka sangat. Padan muka kene balik. Hahahhaa. Banyak lepakk je. Terasa masa tu tak nak balik nak lepak je lama-lama dengan kesayangan. Hahaha. Wardah jiwanglah. 
Ermmm. Dear senior, thanks sebab pilih adik junior awak yang tak femes lagi berjerawat, lagi tak ploles macam awak. Haha. I just love the way we are now, for exciting moments we have together. I hope our relationship will be end with marriage. May Allah make this journey of marriage smooth and easy for us. Aminn. 
Ehhh. Lepaks lagi kat rumah kesayangan di Nilai. Tumpang solat there, and have 2nd round meeting with his mama at ruang tamu. Hahha. This 2 nd round that uve said to me make me feels mungkin saya separa lulus atau tak bila duduk dengan mama awak berdua. Wardah sungguh laaaa tak tercakap ape nak borak, tak terkeluar apa nak ambil hati mama. Andd ure so soooo. Cute bila kesayangan borak dengan mama.  So manje I think.  Heeee. Well Wardah cuba juga masukkan diri dengan mama kesayangan ni, walaupun Wardah tahu macam empty je.  Ase macam failed. : ( 
And then, selepas borak borak dengan mama and kesayangan nampak Wardah awkward there, dia pun datanglah. Dia pun borak sekali. Alahai he make me so inspired dengan cara kesayangan layan mama ye. So berbudi bahasa instead of me yang kasar jugak. Ashamed with him alot. After that we went to Terminal 1 back to send me home. Ermmm. I really terpaksa pulang sebab kalau lambat nanti sampai rumah lambat.. dan terpaksa buat kuat walaupun rasa nak lagi lama lepak dengan kesayangan. Macam menyesal tak drive sendiri. Ermmm. There's the love that I have with you, I hope will long lasting sampai ke jannah. I love u alot kesayangan. 
And now while typing this, I really want to have u now with me. Again together. Lepaking. Haha. Wardah wardah. Sudah ye. Heee. Oklah. Wardah sampai di rumah dalam pukul 6 lebih. And Alhamdulillah selamat tiba. 
Oklah bye!
 2 june 2016. 

see... ok ni sambungan kisah pertama ... lama dah siap, tinggal nak publish je.. sekarang Wardah sedang menunggu hari nak bersalin aje ni..nanti Wardah sambung lagi sampailah macam mana kahwin pe sume.. takecare !

Kisah Cinta Part 1

Kisah Cinta Part 1| Hai semua. Rajin plak hari ni nak mengupdate tentang kisah cinta Wardah. Kisah cinta ku ini sajanku coretkan agar kenangan ini dapat dikongsi bersama dengan blogger yang lain. 
Humm , malu pulak nak bercerita. Moga ikatan ini kekal hingga ke jannah. Moga kekal hingga ke akhirnya. We are stil learning dalam mengenali diri kami masing masing. Moga tabah dikau mengenali diri ini. 

Kat mana nak mula ya. Bermulanya titik titik bibit bibit kasih kami melalui whats app sahaja. Huuu. Percayalah. Sebenarnya kami satu kampus, sama satu persatuan, tapi masing masing tak kenal secara mendalam pun. Kenal nama. Kenal gitu gitu je. Macam mana plak boleh whatsap dengan si dia? 
Dulu satu persatuan dengan dia, dan Wardah penolong. Haa sejujurnya kami jarang nak berkomunikasi pun masa tu dan Wardah rasa Wardah tak aktif masa tu dalam persatuan. So Wardah memang tak up la nama masa tu. Nama dia yelah, orang yang pakar bab2 it ni. 

Start dari persatuan tu kami kenal. Tapi kenal gitu gitu, tak lebih dari seorang kawan. Dia adalah senior Wardah yang salu Wardah tanya dia kalau ade pape masalah tentang sekolah ke, resume ke, dokumen ke, dan salu gak sharing tapi tak ada pun pasal perasaan pun. Banyak bual pasal benda selain perasaan, macam pasal sekolah, pasal praktikal, pasal kerja. Dia pulak suka bercerita pasal sekolah dia. Share pengalaman dia. Even pukul 2 ke 3 pagi ade juga wasap tapi dia tak lah ke laut cakap yang bukan bukan. Itu salah satu yang Wardah suka pada dia. 

Ermm. Kami pernah menjadi kawan, mengadu domba masalah, sharing pasal gf dan bf kami yang dahulu jika ade masalah. Masa tu kami belum lagi sama2 lah. And tak pernah nak ambil tahu dia single ke tak. Duk mencarikan jodoh untuk kazen dan kawan je masa dia duk mengorat ni. Tak terpikir pun pasal diri sendiri. Haha. 

Kami pun lama lama berkawan dan jadi lebih dari seorang kawan. Rupanya dia dah menaruh hati pada Wardah. And guess what, Wardah pun juga merasakan perasaan tu. Yes, jatuh cinta tu memang Wardah sangat takut. Yelaahh, Wardah pernah bercinta hampir 6 tahun dan pelbagai masalah suka duka lalui masa tu tapi putus kerana laki tu yang curang. Kononnya Wardah deserve sumone yang lagi baik daripada dia. Alhamdulillah, memang ku temui seseorang yang lebih baik daripada dia. Mudah mudahan dialah orangnya.. permudahkanlah urusan kami ya Allah. 

Setelah berkawan dan mula mengenali diri masing2 dengan lebih rapat, si dia berhajat nak berjumpa dengan mak Wardah. Pada tarikh kami pun set satu pertemuan. Dan buat pertama kalinya dia datang ke rumah. Dan memang sangat sangatlah berdebar. Dia pun tak menyangka yang dia seberani itu untuk berjumpa dengan mak Wardah untuk ajak Wardah keluar. 

ok, entry ni dah lama di simpan.. dah kahwin dengan si dia dah pun.. ok nanti nak continue..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...