3 Dec 2012

Wonderland Melaka | Enjoy!!

Wonderland Melaka | Enjoy !! | Wardah nak cerita pasal pegi Wonderland hari nie. hehehe. best gila dapat pergi. Apa tu Wonderlandd??? Ia adalah Taman Tema Air  macam kat Waterworld Pedas tue.. tapi nie lagi best laahhh :)

Nak beritahu dulu, setiap tahun keluarga besar Wardah akan ada Family Day,disebabkan tahun nie kami sekeluarga dan sedara mara semua dah berjalan ke Kelantan, dan ke Teluk Intan, dis year tak delah Family Day. dan pada itu, cuti sekolah nie diisi dengan pergi Taman Tema Air nie. kire wat penggantilah sebab tak de Family Day tue.. Antara keluarga yang pergi Wonderland nie, keluarga Wardah, Mak Long, Mak Lang dan Busu serta nenek. :)

Semalam lak, Wardah ada buat kek batik ngan puding.......

pergh, engat boleh lah menikmati kek batik nie masa lapa-lapa dalam uh.. ahaaa.. erm.. xdpt pun.. ~

Tiba di sana,jam 10 pagi kteorang sampai. Ya Allah.. ingatkan ade beberapa bijik kereta jea, tapi banyak sangat. Means pepagi macam ni pun dah penuh parking. Apatah lagi kalau datang lewat petang.

Sampai kat pintu pagar. Makanan tidak dibenarkan masukkkk!! haiyarghhh. jadi kek batik Wardah terpaksa ditinggalkan di kaunter penjagaan tue.. huks.. sedih sgt... balik nanti baru boleh amek semulaaa.. T.T

Wonderland, bestlaaa.. ade banyak game..Wardah naik semua game yg guna dengan boya uh..eh. atau namanye pelampung..  yang game single-single tak naik.. Wardah pakai tracksuit jea. tak de swimming-suit. keh3. Wardah tak main game yg no 3 tue.. sumpah tak nakk.. huhuwuwuwuw~ Maluuu lerrr :P

permainan di Wonderland Melaka
permainan-permainan di sini :)

haha,Wardah naek ngan kazen-kazen Wardah. Huu, Wardah kaki jerit.. maaf ye semuaa.. hikhikhik.. 

Wajah-wajah di Wonderland Melaka
wajah-wajah kepenatan main game air.. whooo.. macam nak terkeluar jantungg.. isk isk isk..

Pada mulanya Wardah tak main sangat. Maybe Wardah tak ada teman nak main sama. huhu. *kesepiannn* keh3.. then, kazen Wardah ajak men guna yang pelampung uh. Wardah pun men sekali. Ala, setakat nek tangga bawa boya, lepas tue duduk atas boya, then time belum bersedia dia dah tolak korang dalam gelongsorr.. hahaha. simple kan? hahaha. *cakap macam relax je kan, dalam hati Tuhan je yg tahu* hihi, Wardah memang seorang yang gayat sebenarnya. Bila dah sampai atas,, kan kite boleh view pergerakan pelampung tue kan.. haha, tetibe je jantung cam nak luruh.. kah3. erkk, tapi tue la hakikat yang Wardah rasa.. kih3. huhuhuuhuhuwuwuwu~ nak tak nak, dah naik,, kena lah turun.. tapi turun melalui gelongsor dialah kann.. ngeee~

Firts naik dengan pelampung tu, Wardah rasa orang lain tak adalah jerit mana pun.. Wardah je jerit tahap supersayadewa hoho XD *my kazen said, "nurul menjerit bukan main kuat lagi.." hahaha, upsss.. heeee, soryyy~~

Wonderland Melaka taman kanak-kanak
ini kolam untuk kanak-kanak, hihi aku yg dewasa pun naik jugak.keh3.
Pemandangan yang ni Wardah ambil bila dah tengahari cam tue.. ramai kan? pagi pun dah ramai, petang apatah lagi kann.. tak menahan sebab tempat nie memang ramai orangg.. so kalau nak dapat tempat duduk,, kenelah datang awal-awal. kalau tak, duduklah kat tempat terik.. kat sini memang panas.. dan Wardah tetiba terfikir,, mana datang sumber air yang banyak nie ek?..kene kaji alek.. uhukuhuk~

Big Wave di Wonderland Melaka
a biq wave nama kawasan nie.. kwsn nie seolah-olah kawasan pantai yang ada pentas tue.. ~~
Gambar 'a big wave nie'.. yang ada gambar bola pink, bola kuning tue pada waktu pagii.. yang belah bawah tue, belah petang dalam pukul 2 petang.. ramai tak ramainye wonderlanddd... huhuhukkksss~ ada maskot yang comel-comel taw.. hehehe.. Wardah ada juga ambil gambar dengan maskot.. hehe.. comel gilakkk..!!!


Maskot di Wonderland Melaka
comel kan? :P

Baby comel di Wonderland Melaka
telatah anak busu, namanya aish.. COMEL KAN?? hehehe ~

kanak-kanak di Wonderland Melaka
nie adeknya pulakkk.. so comeeelllll!! ~~

okelah, not bad. dalam pukul 2 petang kami pun pulang.. ade beberapa gmbar lagi yang Wardah tangkapp.. hehe. alek uh, tuntut semula kek batik.. uhukk, ngidammmm.. 

Makanan di Wonderland Melaka
gelap aih muka. 
Sebarang maklumat tentang Wonderland Melaka boleh rujuk MELAKA WONDERLAND

the latest price of ticket ke Wonderland Melaka :

Harga Tiket Wonderland Melaka

oklah. moga bermanfaat dan ape lagi. Jom Pergi Wonderland Melaka!!! ENjoy!! :P

2 comments:

  1. untung lah dapat p sane .. heaven lah cuti ko niesa..hihi

    ReplyDelete

Hai, semoga dalam pemeliharaanNya. Ada pendapat tentang penulisan Wardah sebentar tadi dan nak komen? Silakan.... Komen, JANGAN tak komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...