7 Jan 2015

Checklist Senarai Barang Kembali ke Kampus / Tempat Belajar / Asrama

Wardah dah siap buat cheklist untuk senarai barang ke kampus nanti. Haa, nak tengok ke?? huish. Simple aje. Meh la tengok. Wardah tingal di asrama nanti dan akan belajar dekat sana. Haa, komen jom, tengok banyak ke sikit. Hoho..  Ada empat bahagian. Siap ada bahagian-bahagian ek. haha. Tetapi, kadang-kadang tengok kat asama korung jugak, mana tahu loker kecil ke. hihi. So be prepared!
A. Alat Tulis
B. Praktikal dan Projek 
C. Pakaian & Asrama
D. Alatan Mandi

Pertama : Alat Tulis

1. Pen biru / hitam / merah
2. Pensel tekan
3. Highlihter*
4. Marker*
5. Test pad / Buku nota kecil
6. Pemadam
7. Liqiud Paper*
8. Pencilcase
9. Gunting*
10. Gam*
11. Staple
12. Beg Kuliah / Beg Tangan
Kedua : Praktikal dan Projek

1. Printer
2. Fail 
3. Kertas A4
4. Kertas warna
5. Kertas Mahjung
6. Ink Printer
Ketiga : Pakaian dan Asrama

1. Baju kurung / Baju Melayu / Baju Kuliah
2. Baju tshirt - Tidur/Asrama, Jalan.
3. Seluar - Tidur / Asrama, Jalan, Tracksuit
4. Kasut / Selipar / Sandal- Kasut sukan, Kasut kuliah, Sandal Jalan,Selipar toilet
5. Stokin - Skinsock / Stokin tebal
6. Pakaian dalam yang mencukupi
7. Tudung - Jalan / Asrama*
8. Inner Baju/Singlet*
9. Innerneck / Handsock dsb*
10. Selimut
11. Cadar
12. Sarung bantal
13. Bedak & alat makeup(senaraikan sendiri)
14. Sikat
15. Hanger
16. Penyepit baju
17. Pinggan & Cawan*
18. Deodoren
19. Heater*
20. Iron*
21. Cermin*
22. Sejadah & Telekung
23. Scaft / Anak tudung
24. Al-Quran
Keempat : Alatan Mandi

1. Syampoo
2. Shower foam / Sabun badan
3. Ubat gigi
4. Berus baju
5. Baldi*
6. Sabun basuh baju
*Mengikut keperluan masing-masing
barang untuk balik asrama
barang-barang yang belum di packing sepenuhnya..

senarai barang kembali ke kampus
inilah beg yang akan digunakan ke sana nanti!

Itu sahajalah chekclist senarai barang-barang yang diperlukan untuk belajar yang tinggal di asrama. Kalau tak tinggal di asrama, boleh abaikan yang kat asrama, dan alatan mandi. hihi. Ini adalah ikut senarai peribadi yang Wardah punya so,korung tak perlu ikut semua pun taw. Semua terpulang pada diri masing-masing, nak ikut boleh, Tak nak ikut tak apa, Moga dapat jadi garis panduan ^_^
p/s : harap malam ni dapat siap packing dah. T.T hope so. 

12 comments:

  1. tak banyak extension wire ke? hehe. charger fon n semua la, :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, bawak, dah siap masuk beg. tapi lupa letak dalam list. hoho. thanks ingatkan. nnty nak topupkanlah dalam list hihi

      Delete
  2. banyak nya barang kak wardah.. siap kena seperate 4 bahagian lagi :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. banyak kan? terpaksa, nanti ada praktikal senang. hoho XD

      Delete
  3. checklist ni berguna untuk elakkan barang tertinggal, dulu kalau nak masuk asrama mesti buat checklist ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, thanks kak. memang berguna, nak shopping pun senang. tanda mana brg yang ada, mana yang xda. :)

      Delete
  4. checklist betul betul. kita selalu dah siap kemas ada je benda yang tak masukkan lagi. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, tula, kdg2 jadi mcm tu jugak. haha

      Delete
  5. mmg kna wat checklist tkut ada yg tertinggal...

    ReplyDelete
  6. welcome to kelantan. heeeee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa, t aku roger ko weyh.. nak suh ko bawak aku jenjalan :P

      Delete

Hai, semoga dalam pemeliharaanNya. Ada pendapat tentang penulisan Wardah sebentar tadi dan nak komen? Silakan.... Komen, JANGAN tak komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...