5 Jan 2015

Review Ainul Zehra Collection : Dress, Baju Pengantin Gaya Muslimah, Veil, GuestBook dan Props Perkahwinan

Hai semua! Ehem ehem, nak kahwin dah ke? hoho, Insya allah satu hari nanti. Berangan pun dah boleh dah sekarang. haha. Wardah nak suggest satu online shoppe iaitu Ainul Zehra Collection. Owner Online Shoppe ni ialah Wardatul Jannah. Wardah ada tanyakan page dia. Page dia Ainul Scaft Collection tapi dia sendiri cakap yang dia banyak update dekat Facebook dia je Wardatul Jannah. So, sesiapa yang teringin nak baju nikah, baju pengantin, dress muslimah yang custom made dan menepati ciri-ciri muslimah bolehla tanye dekat dia. Shawl labuh, veil pun ada dia buat. Custom made taw. Kalau tak silap harga pun sangat berpatutan, ehem, ada jugak customer yang kata murah taw!


Wardah terasa nak review semua barang-barang dia sebab teruja dengan feedback customer dekat facebook sis ni, design dan harga dia, yang pastinya Wardah rambang mata tengok segala koleksi baju yang dia dah siapkan. Baju dan sulaman, manik semua begitu rapi dan teliti dan memang terpesona sangat-sangat tengok, tu yang nak review tu. Tambahan pula, baju yang dia dah siapkan memang muslimah style. Wardah likeeeee banyak-banyak! Memang Wardah tak try lagi sebab rasanya Wardah akan mintakan dia buatkan satu ke dua baju untuk kahwin atau nikah nanti. Insya allah. 


Jom kita tengok gambar koleksi dress, baju pengantin yang dah dia siapkan untuk customer dia. Wardah pun dah minta permission dengan dia nak letak kat dalam blog. Dia bagi! hihi. 


1. Koleksi pakaian pengantin / Dress nikah / Dress Tunang
Baju Pengantin Merah Kelabu
Baju pengantin perempuan muslimah

Dress Nikah Muslimah Pink Putih

Dress Nikah Muslimah Style

Dress Pengantin Muslimah Simple


Dress Pengantin Muslimah Purple Putih

Baju Pengantin Muslimah Cantik

Baju Pengantin Perempuan Muslimah
 haaa, ini semua custom made. Cantik sangat-sangat, semua ala-ala princess, kembang labuh macam tu. Sweet sangat! Memang gaya muslimah sangat-sangat!


2. Koleksi Dress Custom Made
Dress untuk dinner

Dress Putih comel

Dress Hitam Pink

Dress Buat Sendiri

Dress Purple Cantik

Dress Customade


Dress Cantik Ainul Zehra Collection
Baju nie sangat Wardah suka. Warna gold sebijik ala-ala princess!Ni bukan Wardah punya baju, hoho, customer dia yang punya. kohkohkoh.


3. Koleksi Veil  dan Shawls
Veil Pink Putih 
Veil Kuning Mustard Hijau

Veil Pengantin Kuning Putih Cantik

Veil Murah bewarna hitam pink

Veil murah ungu cantik



4. GuestBook dan Props Perkahwinan / Pertunangan

Guestbook Murah dan 3D


guestbook comel dan murah

ainul zehra collection guestbook murah



guestbook murah bewarna pink 3D

guestbook comel dan murah

props pertunangan atau perkahwinan

props comel pertunangan atau perkahwinan


Feedback Customer :

Feedback customer ainul zehra collection

testimonial customer positif

komen dan like dari facebook

Hurmmmm, terliurrr tak tengok?? hurrmmm.. Memang cantik-cantik koleksi yang dia dah buat ni.
Facebook dia pun dia sentiasa aktif, selalu balas komen customer, and Wardah memang tabic spring kat dia sebab dia buat design dress, baju pengantin yang tak ketat dan longgar. Memang gaya muslimah, tak jarang, labuh dan kembang ala-ala pwincess. Bagi Wardah harga yang dia letakkan berpatutan sebab harga adalah ikut jenis material kain dan design. Veil yang dia buat pun tak terlalu mahal sampai beratus-ratus, ada yang Wardah baca harga mula dari RM70 paling murah. Harga Guestbook dia pun mula dengan RM65. 

as macam dia cakap kat sini :

review ainul zehra collection

Nak tengok lagi tak koleksi yang dah dia buat? Wardah tak upload semua sebab banyak sangat gambar lagi kat FB dia tu. Instagram pun dia ada, but macam yang dia kata dia tak rajin update kat IG semua, dia banyak update kat Facebook dia. Nak tahu lagi maklumat? Boleh add dan follow perkembangan baju-baju yang dah dia siapkan di 

ataupun
 boleh wassap sis Wardatul Jannah di 0165158962

p/s : Boleh dah berangan berjalan-jalan ala-ala pwincess Elsa. hoho

12 comments:

  1. adoii.. cantiknya.. nak sanding lagi sekali boleh.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, boleh kak.. ^_^ majlis akak buatlah hoho XD

      Delete
  2. alahaiii cantiknyaa dress tu semuaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantikkann?? hihi Wardah salu berangann hihi

      Delete
  3. cantik2..tapi agak fancy yek cam kurang ciri2 kemelayuan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho, itu kene tye customer, sebab designe semua atas customer kak. nak letak design yang ala-ala songket pun boleh. sebab customade ^_^

      Delete
  4. memang lawa gila baju2 dia kak T-T nanti ina kahwin nak jugak baju macam tu hehehe :3

    ReplyDelete
  5. hye b2b.. jom melawat ig saya @gobokchermincreations
    saya ada buat khidmat pembuatan dan sewaan pakaian dan solekan...

    mana tau kalau berkenan kan...

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Hai, semoga dalam pemeliharaanNya. Ada pendapat tentang penulisan Wardah sebentar tadi dan nak komen? Silakan.... Komen, JANGAN tak komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...