3 Jun 2016

Menyepi

Menyepi | Lama jugak Wardah menyepi tanpa tulisan tulisan diari ni. Hahah .  Awatnye. Tiada ape pun nak update sebab masih menunggu panggilan posting ni haaa. 

Jadi cuti Wardah diisi dengan apa? 

Yes. Wardah buat hometutor,ajar ngaji dan ajar tusyen. Walaupun tak yakin boleh ajar subjek yang Wardah tak ajar macam satu cabaran pulak. Sebab nanti masuk sekolah pun tak semestinya ajar subjek yang kami belajar. Erm. rare gaklah berlaku. Tapi ada. 
Guys. Wardah stop pakai ape jua cleanser. 

Sekarang consume Perlaking dan pakai Aloe vera soothing gel. Sebelum ni pernah pakai nurasya..and set skincarenye. Sabun dah ok..kurangkan jerawat but, afterwards tetiba makin banyak pulak breakout. So Wardah stop. About 3 weeks, Wardah guna air suam dan air sejuk je as cleanser dan malam2 tepek aloe vera tu as mask. Dapatlah kecutkan jerawat. 

Ermm.. but now, Wardah tengah cuba Cosmoderm Tea Tree Oil tu. Tapi naik pulak jerawat. Camne ek. Nak buat. Naik kat dagu dan bawah hidung. Mungkin sebab compact powder? Atau apesal ntah eh naik jerawat. Macam mane nak ploles macam Pajura niii  .. sesapa yang pakar boleh dop tolong ambe. Ada yang nasihatkan ambe supaya pakai dua seminggu dua. Tapi risauuu plak.. 

Nak pakai cleanser ape dah ni. Buntu. T.T. 
Guys,, tolong doakan ambe. Dipermudahkan segala urusan. Baru diuji dengan sedikit kekeliruan, Wardah dah down. Cepat down Wardah ni. Haha. Doakan hubungan ambe dengan seorang cikgu ni berjaya hingga ke akhiirnya. Doakan ambe ye. 

Totally miss u rakan bloggers. 

4 comments:

  1. Hai cikgu. Kena ajar subjek apa tu?
    pssst, moga dia yang terbaik untuk Wardah :)

    ReplyDelete
  2. jap.... nurraysa tu bukan yg memang ermmmm 'bagus' tu ke? I mean dia bukan ke yg bagus 'tutup' je jerawat pastu once stop dia breakouts? Not really sure abt that hm.

    Takpe takpe relax. Still ada masa nak jd ploles mcm pajura heee.
    Hm. Im not a pro tapi maybe dia nk breakout dulu. So take it easy. And orang cakap, once pakai product baru pun dia breakout jap.
    So yes kena pakai in 2 weeks dulu. And then tengok the effectiveness.

    Sorry cant help much T_T

    ReplyDelete
  3. Sy dulu masa ygh kronik jerawat pakai himalaya. Pastu berenti sbb rasa muka dah ploless. Haha .. Skrg pakai ephyra. Setakat ni, allhamdullilah ok :D

    ReplyDelete
  4. singgah

    http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete

Hai, semoga dalam pemeliharaanNya. Ada pendapat tentang penulisan Wardah sebentar tadi dan nak komen? Silakan.... Komen, JANGAN tak komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...