16 Jan 2016

Kenangan Lama Terimbas di Bumi Seremban

Kenangan Lama Terimbas di Bumi Seremban | Fuhhh kenapa ntah hati ini asek cakap penat penat. Belum betul kerja lagi. Huhhh. Pagi tadi singgah di bumi IPRM. Nak ambil sijil yang satu tu sahaja lagi tinggal untuk Iv nanti. Sijil yang ada cop perak tu. Sijil tamat foundation sebelum masuk ke degree. Salah Wardah juga yang tak telefon ke unit peperiksaan dulu. Allah bagitahu tu telefon dulu bila nak ambil barang dengan tempat ke dengan orang ke. HUHU. XD 

Sebenarnya Wardah penakut nak telefon orang. Hahahah. Apakah?? Hahaa. The reality of me. Tak tawu kenapa. Disebabkan tak telefon tadi makanya Unit Peperiksaan tadi ada meeting. JADINYA..Wardah terpaksa datang semula ke IPRM petang tu. Sebenarnya dah janji dengan seorang ustaz ni nak jumpa dia pagi. Gasakkk nak jumpa sangat. Hahaha. Last last tak jumpa sebab pagi tadi data habis tak boleh nak wasap ustaz tu. Mesej dengan kol ta boleyh. Dont know why. Wasap boleh plak ustaz ni. Petang tu topup boleyh plak wasap dengan ustaz. Hhoho. Pelik je nombor ustaz ni. 


Dengan langkah malasnya Wardah bergerak ke sekolah adik SMAP Labu. Dalam pukul 1030 sampai ke sekolah adik. Sebenarnya si kakak tak dapat sesuaikan diri untuk hadapi kelas form 4. Si adik alhamdulillah dia baik-baik aje. Cumanya biasalah budak-budak baru nak upp.. ceceyhh. Si kakak macam tekanan bila kawan-kawan duk bandingkan dia dengan adik dia. Kalau Wardah pun mungkin la akan emosional macam dia. Siann dia. Kenapa jadi macam tu. Boleh klik entry2 pasal result PT3 adeks.

 
Mak dah jumpa guru dan kerani yang berkenaan untuk pindah sekolah. Hari sebelum ni dah pergi sekolah yang dekat dengan rumah tanya ade kosong lagi tak. Alhamdulillah ada. Jadi jadilah si kakak nak pindah. Si kakak pun kene jumpa dengan kaunselor sekolah, jumpa pengetua untuk bagitahu yang dia nak pindah. Selesai perjumpaan si kakak dengan mak dan kaunselor, kami pun nak gerak pergi maktab balik. Nak ambil sijil. Tak boleh ambil si kakak balik lagi. Kene lulus dengan pihak SBP baru boley proceed. Katanya dalam sebulan. Huuuhhhhhh


Sampai je IPRM. Huahuah. Sobsobsob sedih pulak kiteee. Kite tumpang solat kat balai islam dan ada juga jumpa junior-junior yang dah naik jadi senior dahhh. Wiwittt. Sedihh sebab dah telefon dekat bahagian Hep tanya unit peperiksaan buka pukul bape. Kul 2.45 bukak. Kita pergi kul 2.45 tu.. pergi kat kaunter. Bunyikan loceng. Satu.dua.tiga. tak ada orang munculz. Wasap dengan ustaz..ustaz tak balas lagi. Hahahha. Sobsobsob. Sedihhhhh. Wakakakaka. Sekali ade seorang pensyarah keluar. Dia cakap. Cuba datang balik pukul 3 ke 3.30 petang. Sobsobsob. T.T. penat jalan pergi kereta ke unit peperiksaan. ulang alik. 
 
Haaa ustaz tu pensyarah Wardah, saja nak jumpa tanya khabar. Dah lama tak jumpa kan. Hahahaha. Dah macam ayah jumpa anak. Tapi last last tak jumpa pun. Sebab ustaz dah balas wasap dia kata meeting dengan pengarah. Takkan kita nak sebokkk. Isyh isyh Wardah. Mak tanya ustaz tu dah kahwin ke. Hahah. Ape punya soalan mak ni. Hahha. Dah mak. Lama dah. Wardah jawab. Kihkihkih.


Last-last Wardah pergi balik ke unit peperiksaan. Bunyi loceng. Satuu..............dua............tiga................Tarakkk orang lagi. Ehhh macam kene telefon je. Hahaaaa. Telefon balik hep. Tanya. Last-last dia kata pegawai kami on the way ke sana. ==" Lepas tu, Dia bagilah sijil yang Wardah mintaaa tuu. Alhamdulilllah. Ada lagi sijil tu. Hahahaha. 


Kerani sekolah adik telefon kata boley ambil surat kat sekolah dan lepas tu pergilah sekolah adik balik. Fuhh fuhhhh. Pergi sekolah adeks. Seremban biasalah dengan jammed. Hadap tu semuaaaa. T.T Dari pagi sampai petang rasanya ke hulu dan ke hilir Seremban. Hoho XD. Lepas dah ambil surat dari kerani sekolah, kiteorang pun balik. Balik Melaka balik. Alhamdulillah selamat sampai. Dalam pukul 6.3O petang.. 


Terima kasih sudi baca entry berjela jela. Sesungguhnya saya kakak  yang tabahh kan??? Say yes please hihii. Hahahaha. #PERASAN KIHKIHKIH. 


Ni serba sedikit gambar di bumi IPRM. Imbau sikit kenangan. Kahkahkah. 
Balai Islam IPRM
Ini surau, dipanggil Balai Islam..bahagian perempuan ni

Padang bawah IPRM
Ini sekitar Balai Islam. Kat bawah tu ada padang d an court tennis. Atas tu padang besar. 

Sekitar balai Islam IPRM cantik
Yang kuning tu court skuasy. Tak ingat dorang panggil apa dulu. Pelupa betul. Pernah gak main. Sekali dua hahaa

Ni adik kesayangan, Azlin hihi naseb baik jumpa. Im the simple me. Blouse + skirt + tudung besar. Nampak macam berisi kan? Haha 

Masa kat sekolah adik, tunggu kaunselor datang. 

Sebenarnya nak post semalam. Tapi tertidur. Jadi post hari ni jelah. Selamat membaca. Hoho. 

P/s:  Doakan kami student Ipg tagging Sk dapat interview dan posting juga. Insya allah. StUdent Ipg tagging Sjkc dah dapat penempatan. Doakan taw. ^_^

8 comments:

  1. Amin . Mudah mudahan ^^ baca entry nih teringat zaman sekolah dulu ..

    ReplyDelete
  2. insyaAllah.. soon. aku ase yg sjkc pun mgkin akan ke sk kalau yg dapat sarawak. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh yekaa. Ramai sep pai sjkc ipkb dpt johor dgn melaka weyh. Huhu

      Delete
  3. kenangan itu indah dikenang...

    ReplyDelete
  4. ye. awak sangat bertabah!!!!!!!!!! hihihihi <3

    ReplyDelete
  5. kak ekin dah lama tinggal zaman sekolah... aduhhhh tua dah ni....

    semoga dipermudahkan buat neesa ya...

    ReplyDelete

Hai, semoga dalam pemeliharaanNya. Ada pendapat tentang penulisan Wardah sebentar tadi dan nak komen? Silakan.... Komen, JANGAN tak komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...