14 Oct 2013

| Pendokumentasian Bilal bin Rabah | S6 |

Alhamdulillah. walaupun belum pun begitu sempurna pendokumentasian yang dilakukan.

sebabnya cik Naja, cik Maimun, dan aku masih dalam pembikinan video tue. huahuahua. pergh. cik maimun dah mula edit-edit video tue. dah 5 %. tapi aku belom godek-godek lagi nak guna software ape. bagaimana flownye. tak bukak lagi pun software tue. hakhak. damn! bila nak buat ni?? hahai.


okeyh. kami memang kekurangan training. siyesly kurang. training pun bape kali je. itu pun berterabur seyh. huhui~ 

tapi aku tetap nak congrates kat kawan-kawan aku sebab walaupun beberapa kali je berlatih. siyesly korunk tetap hebat. dengar tak tue, aku ucap HEBAT!!! XD XD.  hehe. :) TAHNIAH!!!


cukuplah 18 orang keh3. dan hanya dua orang je budak lelaki dalam kelas kami. but, merekalah watak utama yang juga menjayakan pendokumentasian nie. ehe.

dan kami buat pendokumentasian tentang bilal bin rabah. 

dan watak utama yang berpakaian jubah putih. Bilal. di lakonkan oleh Fahmi

walaupun, masing-masing sibuk dengan aseimen yang kene hantar pada hari yang sama kami buat pendokumentasian nie, just one aseimen. tapi biasalah, nak siapkan 1 aseimen pun payah taw. haha. masa nie aku baru je siapkan suku je aseimen. tengahari nak kene siapkan then submit. barang tak kemas lagi nak balik masa tue. dan dan dan.... aku kene amek adik balik tue. haaa. aku takowt aku penat nak drive je petang tue. huhukk~

haaa. panjang plak aku storyyy. haa. XD

okeyh. kan aku ade cte pasal aku kene jadi tukang karut dalam dikir barat kan??
memang ade pun. okeyh dalam pendokumentasian nie, 
ada narrator 
ade dikir barat
ade lakonan
ade nasyid
ade sajak
ade rancangan dari cikgu dan murid.
semua nie ade dalam tue. 
dan kami rakam.part per part.

narrator ni kawal perjalanan dari mula sampai akhir.
dan, lepas tu, cikgu dan murid masuk.
then, ada lakonan seorang bilal sedang azan. half azan, then stop,ada sajak,
 then,  ada nasyid suara azan. guru dan murid. 
then ade dikir barat.
 then ade lakonan.
then ade nasyid part last.

haha. tak taw la korunk faham ke tak? kihkihkih.
pagi2 tue. sempat gak aku wat pedang kilat-kilat. tak dapat nak tunjuk sini.
sebab dorunk tinggalkan pedang aku tue kat surau sane.
penat-penat buat, kasi la aku balik,siyes aku geram gak sebenarnya
aku taw semua pakat nak cepat, kemas dan p kelas. 
tapi props yang aku wat, aku nak gak simpan. huhu. walaupun taklah berapa cantik pun :( 

kami buat persembahan nie sebab kami organise persembahan seni budaya.
dan ade jugak markah daripada persembahan kami. jadi memang ini KKP
Kerja Kursus Projek.
P untuk ape ek atecli? lupa T.T
dah sem 6 kowt. entah camne leh lupa. sorrryy. T.T

 nie aku ade selitkan beberapa pics untuk korunk tengok.
jangan terpikat lak dengan budak kelas aku nie. hihi.
aku taw semuanya ayu-ayu je kannn???
hahahaahahah. 


part : Guru dan Murid-murid :D


one of my classmate! tabik luuuuu~



tukang karut yang lupa lirik. ngeh ngeh ngeh
technician jugak. *nak juga mentionkan?*
eh. saya photographer gak. yg lain yg photographer : naja, munah, fahmi :D



dis is part hilmi dengan fahmi.
bilal ade hp tue.. hihihi
watak mereka memang obviously menjadi sangat2.
rakan-rakan yang tengok kat tepi tue,
boleh kadi tergamam tengok lakonan mereka. 
I PUN SGT2 sudah menduga perkara tu,
sebab masa orientasi mereka pun wat gila cam tue la
haha. hanya kami yang tahu. hehe.


hahaha. yang nie part classmate yg tak terlibat duk kat sini..
meke nie jadi tukang penyorak, tukang penepuk tangan..
bila dah habis je tepuk tangan ramai2. 
asal ade sound je..hahahaha
tapi masa hilmi fahmi berlakon aku nampak k bel cam tergamam gile muka dia.
fokus gila-gila budak kelas aku tengok yang duk sini
aku ade capture gambar,
tapi blur laaa
uwaa. T.T
wardah ngade. hehe

haaa. nie part last. nasyid lagu bilal bin rabah.
haha. nampak tak aku exsaited kat situ??
hahahaah. siap pegang lirik g.
yang lain jgn nak curik pandang! :P
sape suruh tak print? ngehngehngeh :P *annoying kan?* shadap! XD

eh. aku tertinggal gambar orang dikir-dikir barat laaa.
huhuiiii~
camna leh tertinggal nie??
kuangkuangkuang.
ohoiii~
suara aku bleh plak ketaqketaq masa first rakam.
aih. malu chek ngan pak wan(lect)
2nd rakam naseb tak wat hal suara aku tue. kihkihih
tapi suara budak-budak kampung jeee. ahhaahh

klah. ape apepun.
aku nak minta tolong korunk nie!!!
sape taw software yang free download untuk edit video canggih manggih?
naik cuti nie kene ade dah satu video pasal pendokumentasian ni.
uwarggggghhhh. satu lagi amanah.
wohooo. aku dah la tak pandai nak edit-edit video jadi gempak.
sape taw?? link na download.
atau ape nama software tue..
nak nak nak!!!!!

huuu~

oklah, maafla lambat story mory pasal my life nie. huhu~
tatata.
semoga terhibur dengan celoteh mak nisah. 
kan ade mak jemah.
jadinye sama tak celoteh mak jemah = mak nisah?
hahaha
aku dah mula merepek. 
taataaa
selamat berpuasa esok !!!
daa~

2 comments:

Hai, semoga dalam pemeliharaanNya. Ada pendapat tentang penulisan Wardah sebentar tadi dan nak komen? Silakan.... Komen, JANGAN tak komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...