3 Nov 2015

Main-Main Salah Nombor Pulak Dah

 
Main-Main Salah Nombor Pulak Dah | For the last, akhirnya nak bercerita pula tentang hati. Walaupun hati ni dah hancur berkecai kerana seorang lelaki yang banyak menabur janji-janji tapi tidak ditepati, rasa runsing pula hendak memulakan sesuatu yang dipanggil perasaan. Trauma hendak menerima, trauma hendak mengenali seseorang insan yang bernama lelaki. Even cikgu sekolah tu pun nak borak pun rasa takut sangat. Well, Wardah tahu there's one daripada cikgu-cikgu sekolah tu pun masih belum kahwin. So. I take myself to end the wonders in mind.  I stopped to gelak-gelak with tat 'ustaz'. I stopped. Even smile. 

Meja sebelah Wardah dalam bilik guru ade seorang guru perempuan yang baik hati sangat-sangat. She know's that iam suffered. Then, satu hari, dia ada cakap.. Nak jadi menantu akak tak? I was stopped sekejap. Ya Allah, cikgu ni main-main atau serius. Day selepas tu.. ada juga dia tanya lagi. Berhari-hari juga dia tanya. Masa meeting, masa keesokkan pagi. Nada memang gurau-gurau tapi looks macam serius. Dan ada juga la cikgu-cikgu kata, siapa dapat Kak K as mother in law, mesti bertuah sangat sebab baik hati sangat-sangat. Erm. Wardah mampu senyum aje. Sengih kerang busuk yang tak manis pun muka ni. 

Wardah tak tahu nak menerima atau tak. Sejak dari hari tu, Wardah senyap sunyi sepi aje.. Jadi kekok sangat nak borak. I wonder dia perasan jugak kowt. Kadang-kadang fikir, Allah duga ke menguji atau apa nii.. Rasa diri tak cukup hebat lagi nak jadi isteri orang, rasa banyak lagi benda nak dipelajari. Hump. Sejak tat day, adalah yang perasan macam Wardah dah mula senyap. Sepi. Jarang cakap-cakap. 
 
Dah lama pendam cerita ni. Jadi pekasam dah pun. Haha. 
 
Eh, bila nak masuk cerita tajuk atas tu. Heee. Tragedi ni jadi hari ni. Boleh plak an create cerita yang dia ni classmate Cik Pa. Kelas Cik Pa ni dua orang je lelaki. Nampak sangat tak tawuu sape Cik Pa. Mana datang Cik Pa. Create cerita yang just ada nama Cik Pa. Soooo lawakkk sangat! Dush. Dah laa nombor ni tak ramai pun yang tahuuu sooo sesuka hati aje cakap kenal Cik Pa. Ko pun curi-curi baca dari wasap kawan then grab my number. Ishh. geramnya. 

Last-last boolayan sebab ntah. Macam budak-budak je. 

"Ada wechat tak?"

"Teken ke single?"

Ingat ni kaunter pertanyaan cari jodoh ke.

Eh. 

Oklah, just sharing about my life.
 
 
 
Bye semua. 

Main-Main Salah Nombor Pulak Dah |

1 comment:

  1. wahhh.. ada org offer jadi menantu.. untungla.. hehehehe :P

    ReplyDelete

Hai, semoga dalam pemeliharaanNya. Ada pendapat tentang penulisan Wardah sebentar tadi dan nak komen? Silakan.... Komen, JANGAN tak komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...