12 May 2015

Bosan

Bosan | Ntah kenapa Wardah kerapkali sebut perkataan ini semenjak seminggu dua ni. Tapi memang betul pun Wardah bosan. Padahal minggu ni studyweek kat IPG. Tapi tapi tapi, yang Wardah tengok maktab jadi sunyi kat IPGKB ni. Kebanyakkannya rata-rata mostly semua pelajar balik woooo. Sadis bagi kami pelajar yang tinggal berjauhan dengan keluarga. My rumate pun macam chipsmore ada kejap tak ada. Sebabnya balik. Sunyi jadinya di blok asrama. Nasib baiklah Wardah dah tak homesick macam awal-awal hari tu. Hihi. Walau macam mana pun tetap rindu keluarga yang unik tu. Hihi.
danbo kebosanan
Me being like this?
Bila mood bosan ni menjelma, kerja pun jadi macam slow motion je. Bayangkan nak dekat pukul 10.00 pagi i dont do anything and do nothing. But at least i have grab my breakfast with Vico+Nespray, and after that already ate my Shaklee suplement's vitamin C. Semalam dah print nota-nota untuk dihadam pada minggu ini. Nota Bimbingan dan kaunseling. Segala bahan atau nota akan Wardah share masa di cuti sekolah nanti. Wifi sini agak kurang memberangsangkan. Wardah share guna wifi rumah nanti. 
Bosan dan bosan. Mungkin keadaan kami yang masih tinggal di maktab ni sudah tak ada kelas. Bayangkan seminggu sebelum peperiksaan tanpa kelas dan tak ada aktiviti. Memang bagus pun, bagi peluang pada kami untuk belajar sendiri. For excellent learner's maybe la akan struggle and struggle. For the midle macam Wardah ni stil keep going blur and layan movie. hoho. Bila tarikh peperiksaan Sem 7? Wardah exam 19 Mei dengan 25 Mei nanti. 
Bilalahh kesedaran nak muncul ni. 
Bilalah nak muncul-muncul kerajinan ni?
Adik-adik semua jangan jadi macam kak yongWardah pemalas ni taw! Hoho. 
klah bye.

2 comments:

Hai, semoga dalam pemeliharaanNya. Ada pendapat tentang penulisan Wardah sebentar tadi dan nak komen? Silakan.... Komen, JANGAN tak komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...