27 May 2015

I'm Baby Sitter Now


I'm Baby Sitter Now | Alhamdulillah, selamat sampai di Alor Gajah Melaka pada pukul 6.38 pagi semalam. Bagi balik kampung kali ni, memang Wardah bawa balik banyak beg. Beg tu terisi pakaian yang tak nak pakai dah, hadiah-hadiah yang murid-murid bagi masa habis praktikal hari tu dan teddy bear. Alot. Beg roda, beg kotak, teddy bear, beg merah isi hadiah murid, dan beg galas belakang. Semuanya 4 beg. Huuu. Wardah terfikir macam mana lah nak balik hujung tahun nanti, tu yang mula packing barang dan bawa sikit-sikit memandangkan Wardah rasanya pulang hujung tahun nanti dengan bas sahaja. 

Tutup kisah bawa beg yang banyak tu. Alhamdulillah selamat sampai. For the first week ni, Wardah akan bantu mak Wardah jaga baby named Humairak. Oh my God, Humairak tersangatlah comel dan baru sahaja 3 bulan. OMG! First time tengok bila mak jemput Wardah dekat ALor Gajah. Masa tu adik Wardah yang dah lepas lesen memandu baru-baru ini dah boleh drive kereta dengan baik. Then, dialah yang menjemput dengan mak Wardah duduk belakang pegang baby Humairak. Ya Allah, first tengok tu, memang dalam hati, ya Allah putih mat sallehnya baby ni. Memanglah sangat comel. Dengan mata hitam yang besar. Bulu mata lentik. Subhanallah. Allah the greatest Pencipta Makhluk. 

Sebenarnya Wardah tak nak hupload gambar Humairak dalam ni, sebab baby ni tersangatlah gojes. Baby Humairak ni bukan baby Wardah, takut maknya tak bagi pula kan ambil gambar babynya. So guys soryy sangat-sangat. Korunk boleh bayangkan baby yang putih gebu, muka bulat, dengan mata hitamnya yang besar, bibir comel pink memang lah somel sangat. 

Baby ni berusia 3 bulan. For the first angkat dia memang Wardah rasa macam. EH, aku pandai ke nak angkat baby ni. Sebenarnya Wardah takut nak angkat baby yang masih kecil lagi. Orang kata badan belum cukup kuat. Semalam mak nak cari kunci rumah, dan dalam hati alamak, kene pegang baby sat. Wardah pun pegang buat pertama kalinya. Uhhh. dengan penuh berhati-hati angkat. And i was, Wahh, lulus dah ni. Hihi

Bile dapat bantu my mom jaga baby ni, rasanya adalah juga berangan sikit-sikit nak jadi ibu. XD Belajar susukan baby, belajar buka baju baby, belajar main-main dengan baby, agah-agah dia.. Sweet je rasa ! Kalau berani nak cuba mandikan dia dalam besen tu.. uwaa. terujanya belajar benda-benda ni. Memang seorang ibu tu sangat penyabar kan. Hmmm, setakat itu dahulu cerita cuti minggu pertama ini. Hihi

Adios!

baby comel cute
CAN I HAVE U AS MY DAUGHTER???????? XD

3 comments:

  1. Prektiss ehh nanti ada anak sendiri senang. Hahaha. Posting bulan berapa Wardah?

    ReplyDelete
  2. alahai kesian kat Wardah pretiss nanti ada anak senang hahaha

    ReplyDelete

Hai, semoga dalam pemeliharaanNya. Ada pendapat tentang penulisan Wardah sebentar tadi dan nak komen? Silakan.... Komen, JANGAN tak komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...