Pages
16 May 2015

Jom Ajar Kepada Semua - Jangan Sentuh


Jom Ajar Kepada Semua - Jangan Sentuh | Hai semua. Wardah pun turut terharu dan bersedih kepada mangsa-mangsa luahan pedofile yang diupkan luahannya menerusi page Wardina Safiyyah Offialpage. Banyak kisah yang menakutkan yang telah diceritakan di dalam luahan tersebut. 

Sebagai langkah berjaga-jaga. Jom kita ajar kepada semua, terutama kanak-kanak perempuan dan kanak-kanak lelaki. 4 Bahagian peribadi yang perlu dijaga oleh kanak-kanak. Kalau kita ibu bapa yang prihatin, jom kita ajarkan kepada mereka. Insya allah.

Jangan Sentuh kepada Kanak-kanak
Jom ajar kepada anak-anak / kanak-kanak baik lelaki dan perempuan.
Girl up to remaja pun . 

Ini adalah kerana the sickness daripada kisah-kisah pedofile yang telah diceritakan kepada masyarakat melalui page kak Wardina. Ini menunjukkan minda masyarakat kita yang tenat. Apa itu pedofile. Pedofile bermaksud an adult who is sexually attracted to young children. Atau dalam bahasa melayunya seorang dewasa yang tertarik secara seksual kepada kanak-kanak.

Pedofile oleh seorang dewasa

Pedofile kepada kanak-kanak

Semoga blogger-blogger lain juga dapat menyiarkan "Jangan Sentuh" ini supaya kanak-kanak sedunia semalaysia terjaga. Jom sebarkan!!

Jom Ajar Kepada Semua- Jangan Sentuh

No comments:

Post a Comment

Hai, semoga dalam pemeliharaanNya. Ada pendapat tentang penulisan Wardah sebentar tadi dan nak komen? Silakan.... Komen, JANGAN tak komen :)SweetMuslimah.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...