30 Oct 2015

Kek Cheese dari Murid


Kek Cheese dari Murid | Erk, memandangkan ramai pulak yang jual kek-kek nie. Macam-macam harga yang Wardah jumpa. Ada yang murah. Ada yang mahal. Ada yang jual bekas kecil RM2.50 kek cokelat moist. Ada yang jual bekas panjang sikit RM5.00 kek cokelat dengan toping cokelat tebal. Ada jugak anak murid yang try jual. dan Wardah pun beli sebab nak try dan rasa kesian juga dekat murid tu. Dia jual RM5.50 bekas kotak kecil tuu. Atceli, my fave student yang jual. Haha. Tu yang beli tuu. #wardahgedik

Errr.. Semalam dapat kelas ganti tahun 6 Wira. My fave student tu datanglaa kat Wardah

"Ustazah, ustazah nak beli tak kek cheese?"

"Sapa yang buat?"

"Sayalahh! Ehh, bukan, bukan, mak saya yang buat."

Dengan nada yakin dia sebuut dia yang buat. Haha. Cute. 

Tahan aje lah gelak. 

"Bape ringgit yang kek cheese tu?"

"Bla..bla..bla.. kek cheese RM5.50"

 Terliur plak dengar kek cheese. and Wardah pun buat keputusan nak beli kek cheese tuu. 

"haa, ustazah nak cuba kek cheese tu"

"Ok ustazah, esok saya bagi"

dan hari ni Wardah punn amek laaa kek cheese tu kat kelas dia.

Nak kata sedap sedap laa kowt. First time juga cuba kek cheese. Partner intern ni cakap kek cheese biasanya cheese dia manis. Yang murid saya jual ni masam sikit.. Heee. Tapi tak apalah telan sebab sedap aje rasanya. 

Tapi nak sejukkan kat rumah, nak bagi sedap dan lazat sikit sejuk-sejuk. 

Hehe. Kbye. Kejap lagi nak jaga peperiksaan Pendidikan Islam. Bai tataaaa.


Kek Cheese dari Murid 

No comments:

Post a Comment

Hai, semoga dalam pemeliharaanNya. Ada pendapat tentang penulisan Wardah sebentar tadi dan nak komen? Silakan.... Komen, JANGAN tak komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...