5 Dec 2014

Segmen " Jom jadi sahabat! " By Hana.

Jom jadi sahabat
hai semua! Segmen jom jadi sahabat. Sebenarnya yang bestnya Wardah nak jugak cari geng blogger yang boleh jadi sahabat. ^^ Memang ada, tuelah sorang dari dunia ipg. Cik Eimma, kenalan masa Kagum. Sorang lagi dah pencen jadi blogger. Cikdemok. 
 
*******************************************

Sahabat, apakah ertinya buatmu?  Kawan lain ertinya. Sahabat pula lain maknanya. Sahabat adalah orang yang sentiasa bersama sama dengan kita tak kira susah ataupun senang. Memang susah nak cari. Satu dalam sejuta. Mungkin dalam ramai-ramai orang dialah yang sejati , yang hakiki. Lagi-lagi pula dunia blogger adakalanya dunia ini terlalu asing untuk meluahkan segala-galanya dalam blog. Mungkin ada yang akan suka, mungkin ada yang sebaliknya. Terimalah Wardah seadanya, selamat bersahabat! ^^ Hakikat blog Wardah dahulu memang menceritakan tentang kisah pahit manis masa bercinta. haha. Memang annoying. Wardah dah delete entry-entry berkaitan cinta, yang tinggal adalah satu ke dua entry. Malu katanya. hihi. 

panjang pula membebel. 

antara syarat-syarat dalam segmen ini ialah 10 fakta/perangai tentang diri sendiri dan 3 tabiat buruk. 

10 FAKTA TENTANG DIRI INI :

1. Anak kedua daripada enam orang adik beradik. Anak perempuan sulung. ^^ 
2. Bufday gurl yang ramai yang tak ingat sebab waktu cuti. lalala. Jom ingat! Im Disemberian. <3 ;)
3. Dulu suka sangat warna ungu/pepel. Sekarang memang suka sangat warna pink dan warna-warna pastel / lembut ^^
4. Wardah ada keturunan kembar, mak kembar dan adik yang bongsu pun kembar. siapa yang ada kene mengena dengan kembar, put ur hand up! hihi
5. Suka explore photoshop. Masa belajar ada jugak design banner dan iklan-iklan untuk promosi program, sekarang cuba belajar wat doodle muslimah. Masih belajar lagi. 
6. Tak suka sangat sangat menunggu. 
7. Mempunyai mata yang besar dan bulat. Muka pun bulat. Badan je belum bulat. Badan kurus tinggi. Nak gemuk! T.T 
8. Suka mandikan kucing, masa tu boleh bercakap-cakap dengan kucing. hihi. Jangan kata Wardah gila plak. habit baru ni. 
9. Suka aktiviti lasak, nak mendaki lagi. Blogger-blogger otai, buat program mendaki plak. hihi. 
10. Kalau shopping memang berjam jam, cerewet bab memilih barang. 
11. Suka amek gambar orang cecantik dengan harapan orang akan ambilkan gambar kita cecantik jugak. kehkehkeh.
12. Seorang yang setia, dan setiakawan. Selamat berSAHABAT!!!!

3 TABIAT BURUK TENTANG DIRI INI

1. Siapkan diri memang lama. Kalau nak ajak keluar kene bagitaw awal-awal. huhu. 
2. Kalau dah menangis susah nak berhenti. 
3. Kuat merajuk sebab maybe Wardah manja kowt. :P

done, terima kasih buat segmen ni. Selamat mengenali diri Wardah ^^

adios! :D

11 comments:

  1. Wahh!! so beautiful word!
    Hehehe yg part tabiat buruk ke'2 & 3 memang sama dengn Hana *Pass dari jauh!
    Btw tenkiuu ya kak sebb sudi join :) Jom Bw kat blog peserta lain http://cicihana.blogspot.com/2014/12/senarai-peserta-segmen-jom-jadi-sahabat.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. *pass tangan pat* sama2. jom blogwalking sekali :D

      Delete
  2. Datang dari segmen yang sama :)

    http://199xkids.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum! Hye kak Wardah! ^^ SalamJumaat :) Terima kasih sekali lagi sebb join.
    Jom pergi web ni -> http://cicihana.blogspot.com/2014/12/special-entri-kepada-peserta-segmen-hana.html *Psstt!! ada special entry untuk semua peserta :)

    ReplyDelete
  4. suami saya kembar!! sep22... hehehhe tabiat buruk kita samelah :D... btw saya dtg blogwalking dari segmen yang same... :D follow sini... :D insyaallah nt saya masukkan blog ni dlm blog list saya... :D

    jindrisska.blogspot.com
    malaysian blogger, currently living and studying in Germany :D

    salam persahabatan :D

    ReplyDelete
  5. ayu dtg dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye...ayu ade buat segmen .. nanti boleh la join ye.. tq

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/12/segmen-jom-jadi-sahabat-by-hana.html

    ReplyDelete

Hai, semoga dalam pemeliharaanNya. Ada pendapat tentang penulisan Wardah sebentar tadi dan nak komen? Silakan.... Komen, JANGAN tak komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...