19 Dec 2014

Segmen Zaman Persekolahan





Bila diimbau balik kenangan masa sekolah dulu. Hahahaha. Terus Tergelak. Wakakaka. 

Aik, aik. aik.

Kenapa lak?

Sebab Wardah pun macam tak percaya. 

Wardah, yang no 

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tiga yang comel
yang mana satu? pergi panjat alek atas. kikikiki. malas panjat erkk?

meh Wardah cerita :

Dulu memang selekeh habis. Kuat tidur dalam kelas, tapi tak adalah sampai peta kuar banyak, sikit adalah. lalala. Selalunya Wardah tidur dalam kelas sebab matapelajaran tu banyak fakta, em sebab cikgu yang mengajar suara slow, mendatar aje, suasana petang yang sangat syahdu, lagi ape ek. Okeyh, boleh bayangkan tak macam ni. 

Suasana petang yang syahdu memaksa kami sekelas menumpu perhatian pada subjek Fizik. Urgh. Lebih syahdu lagi kelas bertatapkan alat-alatan eksperimen, papan hitam lama dan bangku makmal yang sakit pinggulku beralaskannya. Pergh. Tambahan mensyahdukan lagi tidurku dalam keadaan duduk dan tersengguk dengan kehadiran kipas elektrik di hadapan ku. Menganggukku atas arahan guru yang di sangkakan memahami ajaran cikgu adalah perkara biasa. Rakan-rakanku yang lain pun turut bersetuju. 

****************************
haaa, dapat tak gambaran? Wardah bukan setakat kelas Fizik, kelas Biologi, pun sama. Dalam kelas akan jarang tidur kelas Bahasa Arab, Bahasa Melayu, Matematik, Add Math . Sebab Subjek ini ada yang killer subjek, ada yang sebab Wardah minat subjek tu dan surely sebab perwatakan guru dalam kelas.Hihi, Wardah pun bakal guru, guru kene pandai mainkan watak dalam kelas. hihi. Banyak lagi subjek lain yang Wardah ambil. 12 subjek kesemuanya. Tapi kebanyakkannya memang Wardah akan tertidur. Huhu.

Tapi sebenarnya, tak elok tidur dalam kelas. Jangan ikut taw habit buruk ni. Mungkin masa ni Wardah tak berapa mature, lagipun ramai aje yang tidur. Macam-macam gaya tidur taw. Ada yang tegak sampai ingatkan dia tak tidur pun sebab tak nampak tersenguk-senguk. Ada yang tongkat dahi macam baca buku. Haa. Aish, sekolah mana la tu kaaannn. syhh. RAHSIA. lalalala. 

k lah, setakat itu sahaja mengenai segmen ini. 

NAK JOIN JUGAK?? 
boleh klik BANNER SEGMEN ZAMAN PERSEKOLAHAN yang kelip kelip tu. 

adios!

10 comments:

  1. heahaha tak sangka kak wardah number 3.. ina number 16 ^^ btw selamat bersegmen..

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum.. cantik blog awk.. saya dah masukkan blog awk dalam BLOG LIST OHDUNIA.MY. Terima kasih :-)

    ReplyDelete
  3. hahaha. tidur tu perkara biasa >_<

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    ReplyDelete
  4. ish3 wardah suka tido ek dulu? hahaha kelakar la. kak ana one the sponsor. gud luck tau :)

    ReplyDelete
  5. Terimakasih singgah :) hihi . Mengantuk time kelas tu biasa la kan ? Kadang tu bila malas sangat and that time bawak gajet kat sekolah memang sumbat telinga atau online -.- hihihi . Jahat sungguh diri ni rasanya :3

    ReplyDelete
  6. wuu.. kuat tidur rupanya.. ala kita sama jaaa.. dulu2 mmg kuat tidoq tp sejak dh sedaq dh nak spm, brusaha kurangkn tidur.. hehe.. btw ! good luck !

    ReplyDelete
  7. Hahahha saya pun suka tidor gak dalam kelas terutamanya subjek sains,walaupun subjek kegemaran tapi cikgu yang mengajar tu memang suara slow betul! So,apalagi membuta l! Hihihi

    ReplyDelete
  8. Hehe. Kuat tidur rupanya dia.. Bintang no 8, jadi burung murai dalam kelas.

    ReplyDelete
  9. tengkiu join segmen sy. jom check pemenang plak yer :)
    Senarai Pemenang Segmen

    ReplyDelete
  10. salam. hai pemenang! ^^ tahniah tahniah! Jom hantar butiran alamat dan nama pada hzinnirah@gmail.com

    Tuah 2015

    ReplyDelete

Hai, semoga dalam pemeliharaanNya. Ada pendapat tentang penulisan Wardah sebentar tadi dan nak komen? Silakan.... Komen, JANGAN tak komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...