1 Apr 2015

Bakal Share Bahan Bantu Mengajar Serta yang Berkaitan dengan IPG


Seperti yang Wardah janji dalam diri, Wardah nak blog ni jadi rujukan juga buat guru pelatih pada masa akan datang. Mungkin segala koleksi bahan bantu mengajar buat subjek Pendidikan Agama Islam akan disharekan di sini. Wardah dah check-check bagaimana nak share dokument word, powerpoint, kene ada akaun Slideshare, scribd dan lain-lain. 

Belum dapat tengok secara details lagi. Insya allah, akan mula mengupload jika ada masa yang terluang nak upload mana yang ada. Mungkin tak semuanya akan ada. Mungkin akan cuba penuhi sikit demi sedikit. 

Kebiasaannya sebagai guru pelatih kene ada :

1 - Fail praktikum. 
(dari coverpage sampailah divider, isi-isi kandungan kalau ada, content dalam fail, kalau ada word punya, barulah Wardah akan upload)

2 - Rancangan Pengajaran Harian (RPH) versi word
(kalau rajin lepas cuti lepas setahun belajar ni, kalau rajin Wardah akan taipkan dalam bentuk dokumen Word, insya allah)

3 - Bahan Bantu Mengajar Versi Power point / Word 
(video-video yang berkaitan, powerpoint yang Wardah ada buat untuk mengajar, lembaran kerja dll)

4 - Bahan-bahan lain untuk belajar di maktab
(tak tengok details lagi, mungkin kalau AR Wardah power leh la kowt letak, tapi takut tak power huhu, I'll try okeyh)

tapi ini semua untuk subjek Pendidikan Agama Islam, Kalau ada subjek yang lain, Wardah cedok-cedok nanti. hihi. Insya allah. ^^

Doakan supaya berjaya, dapat memudahkan orang lain untuk dijadikan rujukan. Amin ^^

doakan Wardah jadi macam ni. hope sooooo~

p/s : semangat semangat semangat!!

3 comments:

Hai, semoga dalam pemeliharaanNya. Ada pendapat tentang penulisan Wardah sebentar tadi dan nak komen? Silakan.... Komen, JANGAN tak komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...